Kledning på Ummastøyl

0 Kommentar

Valg av farge og kledningsprofil

Hyttas enkle stil kler best en enkel kledning uten for mye profiler og stæsj. Rektangulær kledning ble derfor valgt igjen, men denne gangen en bredere og tykkere dimensjon, 29 x 148 mm. Kledningen er i gran og har småriller på sidene for bedre heft. Med stående kledning virker hytta høyere, noe som var viktig på den gamle delen.


Beisede farger kan være litt vanskelig. Fargekartene gir som regel ikke helt det samme inntrykket som på et ferskt kledningsbord. Og en liten oppstrøksprøve blir helt annerledes enn en helg vegg. Naturen rundt og lysforhold påvirker også inntrykket av fargen. Uansett, etter litt testing så stod valget mellom Skigardsgrå 659 og Jernvitrol 9061. Valget falt på Skigardsgrå med tanke på at dersom ikke resultatet ble helt som ønsket, er fargen lys nok til at den senere kan beises i en mørkere nyanse.

Kledningen er levert av Bergene Holm AS og fargekoden ble oppgitt ved forespørsel. Kledningen ble ferdig grunnet og vi kunne dermed med god samvittighet vente en sesong på å få beiset neste strøk.


Slik så hytta ut før påbygg og oppussing.


NB! Da vår superflinke snekker Jonas fra Fjellerud Bygg AS i Rjukan var ferdig med å sette opp kledningen, uttalte han; «denne kledningen er skuddsikker».

[wowslider id=”32″]

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00