Vinner av Hytteprisen 2022

1 Kommentar

Hytteprisen ble i 2022 tildelt Lena og Tommy og den flotte skogshytta i Åmli. Etter en tøff konkurranse i årets kåring var det helheten og de fine detaljene i hytta som ble en avgjørende faktor. Jurymedlemmene har lest gjennom alle kommentarer og innspill fra publikum.


Hytteplanene ble realisert da drømmetomten dukken opp.

Lene og Tommy hadde i mange år drømt om å bygge en hytte til seg og sin familie. Begge har lenge hatt en klar visjon over hva slags type hytte de ønsket seg ettersom Lene er opptatt av design- og interiør mens Tommy er tømrer. Da drømmetomten dukket opp ved Strandvatn i Åmli kastet de seg rundt og bygde en hytte med smarte løsninger og en moderne stil.


Bilde av hytte som vant Hytteprisen 2022. NORD kledning

NORD kledning – en barsk fasade til norske hus og hytter

Den selvbygde hytta har Lene og Tommy kledd med NORD-kledning fra Bergene Holm. Den tøffe fasaden har et værgrått preg som passer svært godt inn i hyttas omgivelser.

Kledningen komplementerer ikke bare omgivelsen; innvendig har de også valgt et tilsvarende uttrykk som harmonerer godt og skaper en behagelig helhet.

Bilde av uterom på hytte. Vinner hytterprisen 2022l. NORD kledning
Nedfelt bålplass har blitt en populær trend blant norske hytteiere.

Rundt hytta har de bygget seg opp et flott uterom som hverken ruver i landskapet eller tar mye plass. Gjennom veloverveide beslutninger har Lene og Tommy skapt en fin ramme rundt hytta med terrasse, nedfelt bålplass og en levegg som skjermer sitteplassen langs huset fra vær, vind og innsyn.

Bilde av uterom hos vinner av hytterprisen 2022. Nord Kledning på hyttefasade og langs levegg
Sitteplassen byr på god sikt mot innsjøen

Ved inngangspartiet til hytta har de bygget en stilig, men også praktisk svalgang som binder sammen hoveddelen og boden med et tak.

På fremsiden har de valgt å forlenge takutstikket på hytta for å få en lun plass på terrassen. Takutstikket er dessuten et godt grep som binder sammen inne- og uterommet på en fin måte. Med store vinduer er det fint å også kunne skjerme for den sterke solen slik at det blir svalere temperatur inne i hytta på sommerhalvåret.

Bilde av hyttefasaden til vinner av hytteprisen 2022. NORD kledning
Forlenget takutstikk har flere gode formål.

En av jurymedlemmene oppsummerer sine tanker om hytta:

Hytta har tidsriktig fargepalett og et eksteriør og interiør som gir hytta en fin helhet som kler omgivelsene både vinter og sommer.

Gode romløsninger og en moderne stil

Hytta er på ca 70 m2 og har mange gode og praktiske løsninger som utnytter plassen maksimalt. Lene forteller i sin søknad til Hytteprisen at de selv har tegnet og designet hytta, stått for farge- og materialvalg, laget romfordeling- og innredningsplan.

I hyttas hovedrom har Lena og Tommy en stor, åpen løsning med kjøkken, spiseplass og stue. Rommet har dobbel takhøyde med store vinduer som tar inn omgivelsene fra utsiden av hytta. Med sin naturlig fargepalett har hytta trematerialer og interiør som går ton-i-ton med hverandre. Panelet på vegger- og tak, listverk og utforinger er fra Interiørkolleksjonen NORD og skaper en behagelig stemning i hele hytta.

Bilde av bad på hytte til vinner av hytteprisen 2022. Skumre granpanel på vegger og i tak.

Med innebygde garderobeløsninger, oppbevaring langs knevegger på hemsen, plassbygde senger og oppbevaring under trappen har Lene og Tommy gjort mange smarte grep for å utnytte plassen godt.

I tillegg til interiørvalg og smarte løsninger har de satt sitt eget preg på hytta ved å bygge de aller fleste tremøblene på egenhånd.

Vi gratulerer Lene, Tommy og familien med årets seier i Hytteprisen 2022!Juryens kommentar til vinnerhytta

  • Bra søknad med fine bilder av prosjektet ute og inne, som gir jury god anledning til å vurdere endelig resultat.
  • God planlegging har gitt en hytte som hverken ruver i terreng eller størrelse, men som likevel oppleves som lys og romslig.
  • Hytta har tidsriktig fargepalett og et eksteriør og interiør som gir hytta en fin helhet som kler omgivelsene både vinter og sommer.
  • Rundt de mørke, trendy vinduene, har hytteeier brukt foringer og lister i samme behandling som panelet. Dette gir et helhetlig og rolig interiør.
  • Ole påpeker at hytta har fine plassbygde løsninger både inne og ute, særlig er han begeistret for den nedfelte sitteplassen i terrassen.
  • Franciska liker godt den lune og naturlige fargepaletten i hytta og liker godt hvordan de har løst hemsen med store vinduer som slipper inn mye lys.
  • Juryen synes også svalgang mellom garasje og hytte er et smart grep. Selvlagde utemøbler og plassbygde senger er prikken over i-en.

Juryen mener årets vinner er til inspirasjon både for dem som skal bygge nytt og dem som skal pusse opp en eldre hytte med utdaterte løsninger. Her har vi en hytte som med sine 70m2 viser at med gode romløsninger og helhetlige materialvalg, så kan man få plass til alle moderne funksjoner og likevel beholde den gode, lune hyttefølelsen.

Les blogginnlegget om hytta her


Årets finalister

Er du interessert i å se hyttene vinneren konkurrerte med, finner du de her


Inspirasjonsprisen

Har du, eller noen du kjenner bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre? Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre. 

Du kan lese mer om Inspirasjonsprisen og kategoriene her

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Petter -

For en flott hytte ❤️

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00