#12 Mørkt og stilig naust ved sjøen

0 Kommentar

Finalist nr. 12
Hytteeier: Aina |


I mai 2020 kjøpte Aina og familien naboeiendommen til foreldrenes hytteiendom ved Abelnes i Flekkefjord. Den gamle, falleferdige hytta som lå på nabotomten skulle rives og ny hytte skulle ta dens plass. Men, det viste seg at hytten slett ikke var i så dårlig stand som først antatt, og dermed bestemte familien seg for å heller for å pusse opp det gamle!

Bilde av naust - finalist nummer 7 hytteprisen 2022

En gammel bod ble revet og erstattet med en moderne utedo med både vask og dusjløsning. Den tilhørende hytta på 20 kvadratmeter har også blitt pusset opp innvendig samt fått ny isolasjon i vegger og tak og ny kledning i tre. De gamle vinduene har blitt erstattet med store vinduer og en dobbel terrassedør ut mot hagen.

“Alt snekker- og bygningsarbeid har blitt utført av oss selv. Vi hadde som mål at prosjektet skulle ha høy gjenbruksfaktor. Vi var heldige, og fikk et godt tilbud om å kjøpe et parti med annensorterings impregnert kledning fra Monter i Vanse. Det var flotte materialer som hadde begynt å sprekke i endene. Det passet utmerket siden vi hadde tenkt å kle hele hytta – vegger og tak, i tre..”

I tillegg har de også bygget terrasser i forskjellige nivåer som forbinder de to enhetene og skaper et flott og helhetlig uterom.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Resultatet ble ei fin lita hytte med en stram og moderne fasade, samtidig som materialene gir det hele et lunt uttrykk. Vinduene slipper inn masse lys, og gir oss fantastisk utsikt over fjorden”

Aina forklarer også i søknaden at de har klart å bevare den gode og litt gammeldagse hyttefølelsen ettersom man må “tasse over terrassen for å kommer oss på do, eller ta en dusj

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner. Førsteplass får pengepremie, besøk, plakett og trofé. Årets finalister presenteres også på vår Instagram og Facebook i løpet av april, samt her på hyttebloggen.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Juryen vil allikevel gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2023

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre Rocks Topaz . Vinnere annonseres på våre some-kanaler etter kåring av vinner er gjennomført.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00