#3 Realiserte drømmen med selvbygd hytte

2 Kommentarer

Finalist nr. 3
Hytteeier: Vidar og Charlotte |


I begynnelsen av 2018 fant Vidar, Charlotte og resten av familien en fantastisk hyttetomt på Gautestad ovenfor Evje. Etter å ha regnet opp og ned på sluttsummen kom familien frem til at det var mulig å realisere drømmen – dersom de bygget hytta på egenhånd.

Bilde av hytte nummer 6 finalist hytteprisen 2022

I søknaden forteller familien i detalj om byggeprosessen som foregikk fra 2018 til 2021. Mot slutten av byggingen kunne familien fokusere på byggingen innvendig og de små detaljene:

” De aller gøyeste tingene gjorde vi da vi bygget senger og diverse andre ting av restematerialene. Sengene lagde vi av rester av panel og reisverk, mens vi brukte rester av lister til lage kottdører på hemsen. Rester av den ferdig beisede utvendige kledningen rippet vi og brukte som gesimsbord.”

Familien ønsket best mulig utnyttelse av utsikten og valgte derfor å bygge en hems med store vindusflater. Et annet kriterium var at de ønsket å god utnyttelse av materialene for å få et mest mulig bærekraftig sluttresultat.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Vi er selv veldig fornøyd med det enkle uttrykket der vi har gått for beiset treverk i en lun og god farge mot sort i det meste av interiøret. Aller mest fornøyd er vi med at vi har klart å bygge en hytte selv som vi nå kan ha lange morgener i med kaffe og brettspill sammen med barna og venner…”

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner. Førsteplass får pengepremie, besøk, plakett og trofé. Årets finalister presenteres også på vår Instagram og Facebook i løpet av april, samt her på hyttebloggen.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Juryen vil allikevel gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2023

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre Rocks Topaz . Vinnere annonseres på våre some-kanaler etter kåring av vinner er gjennomført.

RELATERTE ARTIKLER

2 Kommentarer

Iselin -

Hyttedrøm nr #3 er min favoritt 👌

Reply
Elin -

Hyttedrøm nr #3 er min favoritt 🤩

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00