Fundamentet

0 Kommentar

Alle vet vel hvor viktig fundamenteringen er for grunnmuren og dermed hytta. Men fundamentet er like viktig for mindre konstruksjoner, enten det er utepeisen, støttemuren, garasjen eller tilbygget på hytta.

Pilarer brukes ofte som fundament, det er en rimelig og enkel løsning og er det vanskelig fremkommelighet for betongbiler, kan det være den eneste løsning. Ulempen med pilarer er at den krever plass til luft/et kryperom under bjelkelaget, og det gjør at hytta ofte kan bli høyere enn ønskelig. Det blir også større høydeforskjell mellom gulvet inne og terrengnivået ute og når hytta i tillegg ligger i skrånende terreng gir det ekstra høyder over terreng.


Drenering

Mange hytter ligger i et fallende terreng. Gjennom mange år kan massene i bakkant av gamle hytter forflyttet seg slik at deler av hytta “bader” i massene. Da er det behov for drenering og jekking av hytta.

Masser må enkelte ganger forflyttes fra baksiden til forsiden og på den måten gjøre hytta stabil, samtidig som det kan gjøre arealet i forkant av hytta mer flatt og brukervennlig (benyttes til biloppstillingsplass etc.)

 

 

Flytting av masser kan være nødvendig


Grunnmur

Det mest utfordrende ved å sette opp grunnmur til tilbygget kan være å finne riktig høyde i forhold til eksisterende hytte. Vanligste løsninger for blending er mur er bruk av naturstein eller trespiler. Uansett løsning er det viktigst å legge blendingen utenfor pilarene og la den avsluttes mot gulvbjelkelaget.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00