Familiehytte ytterst i havgapet

0 Kommentar

Ut_1000Marthe Næss og familien eier en hytte 25 meter fra sjøen, ytterst i havgapet. Hytta  i Risør ble bygget av Marthes bestefar, Thomas på 1950-tallet. Tre generasjoner senere har det nå meldt seg et behov for større plass (enn de opprinnelige 45 m2). Familien Næss synes det er noe helt eget med en hytte 25 meter fra sjøen, ytterst i havgapet. Her observeres de voldsomme naturkreftene den ene dagen, mens de nyter blikkstille hav og laksen som vaker dagen etter. De trengte mer plass, og det er sjeldent lett å få bygge i strandsonen.Marthe og familien ville vise bestefarens tanker og valg i sin tid respekt, og hadde han i tankene gjennom hele prosessen.

Bildecollagen under viser både den utrolige beliggenheten, hyttas historie og den vanvittige prosessen Marthe Næss og familien har hatt.
Plakat_1000
Etter å ha endret de første tegningene til mindre vindusflater, mindre påbygg og en mer tilbaketrukket og terrengtilpasset fasade, fikk de endelig «go» fra teknisk etat. Det de gjør står i stil med det som allerede har stått her i to generasjoner. Den nye hytta er den samme, samtidig som den framstår ny. Gravemaskin_1000Stein etter stein sprengtes forsiktig bort før det kunne bygges. Den nye hytta er den samme, samtidig som den framstår som ny. -Det er ikke bare-bare å bygge hytte i stiv kuling, selv for tøffe, lokale snekkere. Hvor skal materialer legges til lagring? Et vindu var ikke lagt langt nok inn og opp på land og ble tatt av sjøen. Sånn er det det langs norske kysten. Havet gir og havet tar. Baby_1000Etterhvert som den nye hyttedelen stiger frem senkes skuldrene til Marthe. Hytta blir bra. Akkurat slik som bestefar Tomas ville likt. Med et nøkternt uttrykk og tidløst furupanel har Marthe og familien skapt en hytte som tar med seg elementer fra tiden den er bygget i på en flott måte. Nå skal nye historier bli til når fjerde generasjon skal trå sine barndomssomre her. Hav_1000


Er dette din favoritt til å vinne Hytteprisen?
Fra den 22.-28. 02. 2016 kan du stemme på din favoritt her på Hyttebloggen og på byggebloggen vår. Du kan vinne fine premier som abonnement på Hyttemagasinet , beis fra interiørkolleksjonen TRE bukkene Bruse eller effektlakk fra interiørkolleksjonen Diamonds & Pearls hvis du forteller oss at du har stemt på vår facebookside eller siden til Hyttemagasinet.

Klikk HER for å stemme
Hvis ikke linken virker er det fordi du enten er for tidlig eller for sent ute til å stemme:)
Da håper vi du vil stemme neste år eller har du bygget hytte og benyttet TRE som materiale håper vi selvsagt at du søker Hytteprisen!

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00