Soverom på hytta

3 Kommentarer

Soverom på hytta er ofte ganske små og det kan by på utfordringer når familien vokser eller overnattingsgjester skal ha plass. Gjennom søkere til hytteprisen og våre samarbeidspartnere som bygger hytter har vi likevel fått mange gode eksempler og tips til hvordan skape de hyggeligste soverom.

Hytteprisfinalist Tonje Isaksen har Setergrå glattpanel på vegger og hvitlasert tak i på sin flotte hytte.

En vakker sengegavl i Setergrått Østerdalspanel på hytta til familien Isaksen.

Sengegavler skaper stemning

En gammel dør, et par gamle treski eller hyller kan fungere som sengegavl. Med hyller kan gavlen brukes til oppbevaring av bøker og det du har behov for. En vakker sengegavl, store “hotellputer”, eller en arvet kommode eller stol er ofte nok til å gjøre et “Ikea-soverom” personlig.

Nytt treverk har fått “gammelt” uttrykk med skraping og beis.

Listverk i serien Klassisk og vegger i furupanel beiset Drivvedgrå i denne flotte hytta bygget av Røros Fritidsbygg

Smarte oppbevaringsløsninger

Området under sengen er perfekt lagringsplass, og sengeskuffer/kasser finnes i både tekstil, plast og tre. En fleksibel kasse kan du også lage selv av en sponplate eller plankerester som påmonteres noen små hjul. Veggplassen kan også utnyttes med hyller og knagger hvis du trenger ekstra oppbevaring.

Gamle møbler fra loppemarked eller bruktbutikk kan pusses , males eller beises, og er en rimelig og sjarmerende løsning hvis en ikke har arvegods.

Hytteprisvinner i 2017 har valgt liggende Setergråpanel på sine soverom.

Ekstra sengeplass

Køyer er en kjempefin løsning på hytter. Det er lurt å plassere sengene etter formen på rommet, døras plassering og eventuelle vinduer.

Køyesenger er praktisk på en familiehytte. Denne hytta fra Røros fritidsbygg er helt ny og klar til innflytting. Hvitlasert takpanel og Drivvedgrå vegger.

Perfekt symmetri, god plassutnyttelse i rom med skråtak og et koselig soverom.

For hvis man ønsker ekstra soveplass på hytta, men ikke har mer plass igjen innendørs finnes det mange tilbygg-alternativer. Noen bygger stabbur, andre setter opp gjestehus, men det vanligste er kanskje et anneks.

Her kan du lese om et prosjekt som løste denne utfordringen på en smart måte.

RELATERTE ARTIKLER

3 Kommentarer

Maya Twedt Berli -

Hei. Vi har brukt trollhvit på flere vegger på hytta. Er ikke helt fornøyd, og vil gjerne beise alt i en farge. Vet at det ikke vil bli likt uansett, det er heller ikke viktig. Det viktigste er å få bort den stripete tapetfølelsen. Lurer på om dere har et tips til hvilken beis og farge vi bør bruke.

Reply
Bergene Holm -

Hei Maya,
Så synd at dere ikke er helt fornøyd. Jeg ville forsøkt med beisen som ligger nærmest Steingrå, som er fargen i den ytterste delen av panelet. Steingrå kan ligne SP-27 Fjellgrå fra Tyrilin, 2 strøk 9099 Patinagrå fra Jotun eller 1017 Grey fra Nordsjø. Det er lurt å teste på et lite område som helst er litt skjult. Det er sikkert mulig å få til noe i en brun retning også, men her må dere nok bare teste og prøve dere frem. Det vil jo bli mørkere ytterst på hvert bord og lysere i midten der Trollhvit er lysest. Det er også mulig å male, men det blir jo et helt annet uttrykk. Håper dere finner frem til en jevn gråfarge som dere liker og vil trives med på hytta. Mvh Hege i Bergene Holm AS

Reply
Kari Hoff -

Jeg har lutet panel, kan jeg beise oppå det?

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00