Rive eller pusse opp?

4 Kommentarer

Bygge nytt eller pusse opp? Hva gjør du når den gamle hytta trenger oppgradering.

Dette er en problemstilling som mange hytteeiere møter. Det er dessverre ingen enkle svar på hva som «lønner seg».
Det kommer selvsagt også an på hvordan man måler verdi: I tid, penger, minner, resultat?

«Klarer du den – så klarer du den – så klarer du den» er en vanlig bygge- og oppussingsmetodikk. Dette gjelder nok både for dem som bygger nytt og dem som pusser opp noe gammelt. Litt av fordelen med å oppgradere eksisterende og heller bygge et nytt tilbygg, er at man kan fordele kostnadene litt ut over tid.

Det er mange flotte «ferdighytter» på markedet i Norge. Det tilbys små og store hytter i alle typer, fasonger og prisklasser. Litt av utfordringen (men også fordelen) med nøkkelferdige hytter, er at de ikke inneholder akkurat de løsningene man egentlig ønsker seg, eller som passer helt til tomtens utsikt etc. Derfor blir sluttkostnadene ofte høyere enn planlagt, fordi man flytter vegger, legger til ekstra vinduer og ikke minst velger dyrere produkter (gulv, panel, kjøkken etc.) enn det som er tilbudt som standard.

Kombinasjonsløsninger

Hytteprisvinner i 2017 valgte å bevare gammel familiehytte og bygge på med et modulbasert nybygg.
Du kan lese om prosjektet her.

Vår erfaring

Samtidig som vi har holdt på med vårt “oppussings- og nytt tilbyggsprosjekt”, har vi fulgt mange som har valgt «nøkkelferdige» hytteløsninger. Vi har i ettertid sett at kostnadene har blitt omtrent de samme – men at materialvalgene ikke kan sammenlignes. Vi har valgt akkurat det panelet, det gulvet, de vinduene og de dørene – som vi ønsket oss.

Vi liker å tenke at vi både har tatt vare på litt av sjelen som forrige generasjon la ned i hytta, samtidig som vi har kunne velge akkurat de løsningene vi ønsket i den nye delen. Litt Ole Brumm her altså.

Byggmester Bob eller Byggmester Bob Bob?

Enten betaler man med tid, eller så betaler man med penger. Slik er det også i byggeprosjekter og særlig når den ligger 2-3 kjøretimer unna daglig bosted. Vi har ikke så mye tid til overs, verken i hverdagen eller i helgene, så da må man betale noen for å hjelpe til.

Vi er ganske gode på å rive og rydde, men ikke så gode til å bygge. Vi var heldige og fikk avtale med byggmesterfirmaet Fjellerud Bygg AS i Rjukan. Jonas Hovinbøle og lærling Espen Mogen utøvde bred fagkunnskap, fleksibilitet, evne- og gjennomføringsvilje. Egenskaper som var nødvendig for å sy sammen dette prosjektet hvor en eldre, skakk hytte skulle fusjoneres med et nytt, moderne tek 10 tilbygg.

God dialog og mulighet for å gjøre justeringer underveis er viktig i et prosjekt hvor ikke alle detaljer kan forutsis fra start.

[wowslider id=”34″]

RELATERTE ARTIKLER

4 Kommentarer

Camilla Rør Hølen -

Denne hytta under påbygging, er KLIN LIK vår hytte på Gaustablikk/Rjukan. Vi planlegger påbygg, så ble derfor svært nyskjerrig på flere bilder? Sluttresultatet? Pris?

Lar det seg gjøre mon tro?

Reply
Bergene Holm -

Hei og takk for henvendelsen!

Det finnes flest bilder av «sluttresultat» under folderen Kledning. Jeg har tatt noen flere bilder som jeg kan sende dere når jeg har fått overført dem fra kamera.
Pris er et bredt tema 😉 Det er kanskje lettere å ta en prat på telefon (98250305). Dere er også velkommen til å besøke hytta! Vi er der stort sett annenhver helg frem til påske. Mvh Tone Bente Bergene Holm

Reply
Daniel Wien -

Flott artikkel!

Reply
Hvem vinner Hytteprisen? | Hyttebloggen -

[…] mest lar vi deg ta del i ombyggingen av fjellhytta Ummastøyl og andre hytteprosjekter vi blir kjent med gjennom jobben […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00