#10 Totalrenovering av generasjonshytte med spennende løsninger

0 Kommentar

Finalist nr. 10
Hytteeier: Lars | @brekkesto


Familehytta fra 70-tallet med strandlinje og utsikt på Justøya var preget av dårlig vedlikehold. Da Lars tok over hytta besluttet han og familien å totalrenovere og bygge på ytterligere 50m2, fremfor å rive alt for så å bygge helt nytt. Grunnarbeidet startet i 2021, og resultatet sto klart september 2022.

Hytta ble tegnet og redesignet i samarbeid med arkitektvenner, og en tømrer bisto med reisverk, tak og kledning. Alt på innsiden av hytta har Lars gjort selv, med unntak av rør og elektrisitet. Planløsningen har blitt totalt endret slik at den gamle delen og det nye tilbygget til sammen skaper en funksjonell og arealeffektiv hytte med gode lysforhold.

“I tillegg til bad og soverom består den nye delen av et stort rom som er kombinert kjøkken/spisestue. I gammel del er bad, kjøkken, gang og stue slått sammen til ett rom som blir stue. Elementer bak og foran på gammel del er også erstattet med skyvedører for å binde sammen for- og bakside, og få inn lys og natur.”

Etter renovering. Ny passasje mellom gammelt og nytt påbygg.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Hytta er stort sett gjort listefritt, og vi har gjenbrukt materiale ved nødvendig belisting og utforinger. Fargepaletten vi har gått for gjenspeiler naturen og sjøen; Lyst tre, delikate turkistoner og detaljer i sort”

Hytta har en gjennomgående lys stil med Lysne granpanel på vegger og i tak i fellesarealet i påbygget. Utforinger og listverk er også fra interiørkolleksjonen NORD. Utvendig har Lars gått for royalimpregnert kledning i svart og fjellgrå.

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2023

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner som fordeles på årets topp 3 finalister. Førsteplass får i tillegg besøk, plakett, heder og ære. Årets finalister presenteres i løpet av april på vår hytteblogg, samt våre sosiale kanaler Instagram og Facebook.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? Kommenter og vinn premier du også!

IJuryen vil  gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Alle som kommenterer under finalistene på bloggen, Instagram eller Facebook er med i trekningen av Halvor Bakkes stilige Tenderflame Paarl. Vinneren annonseres på våre sosiale kanaler etter at kåring av Hytteprisen 2023 er fullført.


Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2023.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2024

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00