#4 Lekker hytte på Skrim

0 Kommentar

Finalist nr. 4
Hytteeier: Lin Christin | @lysthuset_skrim


Familien ønsket seg en kortreist, helårshytte. Til slutt falt valget på Skrim en times kjøretur unna der de bor. De liker byggeprosesser og finner reisen fra ide til ferdig bygg svært givende. De var heldig med valg av en solid leverandør av hytter, lokale snekkere som satte hytten opp, deres underleverandører igjen og ikke minst den lokale møbelsnekkeren.

Det ble pandemi midt under byggeprosessen, men med materialer på plass og lokale leverandører påvirket dette ikke oss nevneverdig. Vi stresset ikke for å nå en bestemt tidsfrister, men var opptatt av kvalitet i arbeidet. Generelt var familien mye på byggeplassen for å sikre tett dialog og mulighet for å justere eventuelle behov underveis.
Det ga virkelig resultater!

“Det var viktig for oss at det skulle være et bærekraftig hytteprosjekt med kvalitet i alle ledd. Dette innebar for eksempel å legge mye tid og innsats i planleggingsfasen, bli kjent med forhold på tomten, valg av lokale leverandører, materialer mm. Vi ønsket oss en moderne og minimalistisk hytte med et vennlig nikk til de norske byggetradisjonene. Stikkord var bærekraft, lite vedlikehold, god planlegging etter tomt og våre behov som familie, kvalitet og et tidløst uttrykk på eksteriør og interiør “

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Vi liker tre og det vises både ute og inne på hytta vår. Den har en mørk ytterkledning med stående panel og tre på taket, som krever minimalt vedlikehold og har en vakker estetikk. Innvendig har vi hvitpigmentert furupanel, og til tross for mitt ønske om kvistfritt tre, overbeviste mannen min meg om å velge kvistfullt panel for å bevare treets naturlige ærlighet – et valg vi er glade for.

Møbelsnekkeren vår laget skreddersydde møbler og oppbevaring i samme tre som resten av interiøret, og de store vinduene gir et naturlig lys innendørs. Vi er veldig fornøyde med uterommene, fra innstikkene som beskytter mot vær og vind og muligheten for å måke snø helt opp til døra. Boden med det dekorative klokketårnet med utskjæringer i tre, prydet med en stabbursklokke fra slektsgården støpt på 1700-tallet. Hytta har en god energiflyt, er harmonisk plassert i landskapet og fremstår ikke dominerende. Sluttresultatet ble over all forventning og vi elsker plassen vi har skapt.

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2024

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 30.000 kroner som fordeles på årets topp 3 finalister. Førsteplass får i tillegg besøk, plakett, heder og ære. Årets finalister presenteres i løpet av april på vår hytteblogg, samt våre sosiale kanaler Instagram og Facebook.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? Kommenter og vinn premier du også!

Juryen vil  gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Alle som kommenterer under finalistene på bloggen, Instagram eller Facebook er med i trekningen av Halvor Bakke Castello Putetrekk Ull Grå. Vinneren annonseres på våre sosiale kanaler etter at kåring av Hytteprisen 2024 er fullført.


Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2024.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2025

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00