#8 Klassisk fjellhytte med torvtak

0 Kommentar

Finalist nr. 8
Hytteeier: Synne | @hyttapasolsiden


På sørsiden av Trysilfjellet har Synne og familien bygget ny, klassisk hytte med umiddelbar nærhet til både langrennsløyper og slalombakker. Familien hadde flere tanker om hyttas uttrykk, deriblant ville de ha en hytte med ‘oppstue ‘ettersom dette passet tomten best.

Bilde av en klassisk nybygd fjellhytte. Finalist nummer 8 hytteprisen.

Hyttedesignet som de til slutt landet på har to oppstuer og egen praktisk hems.

“Vi ønsket så mange soverom som mulig samt god takhøyde på hemsene. Vi ønsket et tradisjonelt «hytteutseende» på fjellet med villmarkspanel og smårutete vinduer. “

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“En lokal snekker bygget garderobeskap i to soverom, hyller i gangen til utstyr og klær og på vaskerom. Alt i tre, beiset i samme farge som veggene. Svigerfar har bygget spisestuebord, sofabord utebord og benker av furu (og limtredragere) Beiset i samme farge som veggene.”

I første etasje består hytta av en stor gang , vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning samt to soverom og et s tort bad med badstue.

I andre etasje består hytta av en oppstue, et lite bad og fire soverom. Totalt har hytta 12-14 sengeplasser. Familien valgte å bytte hytta uten høy himling i stuen ettersom de prioriterte et sjette soverom i i den utvidede hemsen.

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner. Førsteplass får pengepremie, besøk, plakett og trofé. Årets finalister presenteres også på vår Instagram og Facebook i løpet av april, samt her på hyttebloggen.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Juryen vil allikevel gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2023

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre Rocks Topaz . Vinnere annonseres på våre some-kanaler etter kåring av vinner er gjennomført.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00