#7 Lekker oppusset hytte fra 60-tallet

0 Kommentar

Hyttepris finalist nr. 7
Hytteeier: Kariann og Gisle | @furuvanghytta


Hytta til Kariann og Gisle ligger på et fjellplatå ca. 500 moh i Kvam herad, en times kjøretur fra Bergen. Hytta, som de kjøpte i 2018, ble oppført på 60-tallet og har siden den tid blitt modernisert og tilpasset.

Bilde av inngangsparti finalist nummer 10. Hytteprisen 2021.

Familien forteller at de har brukt mye tid på å beise eksisterende panel, at de har skiftet gulv i hele hytta og malt det eksisterende kjøkkenet siden hyttekjøpet i 2018.

På tomten fulgte det også med et tilbygg, men det valgte de å rive og bygge opp igjen på nytt ettersom det ble oppdaget fukt i tilbygget. Før, ble tilbygget brukt som en peisestue. Ettersom Kariann og Gisle likevel skulle bygge nytt, valgte de å gjøre om tilbygget til tre rom som nå inneholder hovedsoverom, en bod og et nytt inngangsparti fra baksiden av hytta.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

” På det nye tilbygget har vi brukt nytt, ubehandlet furupanel på alle vegger bortsett fra en vegg, hvor vi har satt opp gammelt, rødt og slitt kledning fra et gammel fjøs. Vi føler vi nå har fått utnyttet tilbygget på en mye bedre måte!”

I søknaden kommer det frem at det er en del prosjekter som gjenstår utvendig, men at de har fått på plass en ny, stor terrasse, levegg og rekkverk. De impregnerte terrassebordene og spilerekkverket kommer fra Bergene Holm.

Trematerialer som er brukt på hytta:

Den sjarmerende 60-talls hytta har blitt modernisert med nye løsninger samtidig som de har bevart den tradisjonelle og gode hyttestemningen.

Fagjuryens kommentarer:

  • Fin søknad med fine bilder av ferdig resultat. Juryen skulle gjerne sett flere bilder fra før og under byggeprosess for å få et helhetlig inntrykk.
  • Juryen tenker det er mange med eldre hytter som kan la seg inspirere av dette prosjektet som viser en moderne hytte uten å bygge en helt ny.
  • Bra å se en oppusset hytte hvor de har ivaretatt det tradisjonelle uttrykket. Ved å rive peisestuen og bygge nytt soverom, bod og inngangsparti, har de tilpasset hytta etter nye og egne behov og fått en mer praktisk løsning.
  • Mange lurer på hva de skal gjøre med det gamle panelet og kledningen på veggene. Her har de klart å få til fine overganger med nytt og gammelt ved å behandle i samme farge.
  • Flere i juryen likte også hvordan en gammel «låvevegg» ble et fint element mellom nytt og gammelt.

HYTTEPRISEN 2021

Vi deler ut HYTTEPRISEN i samarbeid med Hyttemagasinet. Premiepotten er 50.000 kroner og førsteplassen får plakett og egen reportasje i magasinet. Alle årets finalister får omtale i aprilutgaven av Hyttemagasinet, samt at de presenteres på vår Instagram og Facebook i løpet av påsken.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Men juryen vil gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer 1, 2 og 3. plass av Hytteprisen fredag 23. april.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2022

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre lyslykter (2 gavesett á 3 lykter). Vinnere annonseres i uke 17.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00