#9 Fornyet hytte fra 50-tallet

0 Kommentar

Finalist nr. 9
Hytteeier: Nina | @hytte_i_telemark


I Tinn kommune, i nærheten av Rjukan fjellstue, nærmere bestemt Hyldalen ligger hytta til Nina, Jostein og deres to barn. Den ble opprinnelig bygget i 1956, og i 1979 kjøpt av Ninas besteforeldre. Vinteren 2018/2019 kjøpte Nina og Jostein hytta.  

Bilde av utsiden av hytta til finalist nummer 9 i hytteprisen 2022.  Bilde av en fornyet hytte fra 50-tallet.

Da paret overtok hadde de et ønske om å fornye og utbedre hytta. Spesielt taket og bærekonstruksjonen måtte forbedres, men det skulle senere vise seg å bli mer enn det.

“Det hele startet med at vi ikke skulle gjøre så mye, men det ballet på seg. Det har blitt utvidelse og utskifting av alt som var dårlig eller for lite dimensjonert. Jeg stod for tegning av hytta innvendig og utvendig, og Jostein har vært sjef for utførelse. Hytta er nå ca 80 kvm.”

Ninas mann Jostein, som er tømrer sto for mye av arbeidet på hytta. Paret har også fått god hjelp fra familie og gode venner som har stilt opp både på fritid og i ferier.

Det er ingen vei til hytta, så mye av materiell ble båret opp, og fraktet med ATV og snøscooter. Høstferien 2021 var hytta såpass ferdig at familien endelig kunne få sin første overnatting i den nyoppussede hytta.

Trematerialer som er brukt på hytta:

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner. Førsteplass får pengepremie, besøk, plakett og trofé. Årets finalister presenteres også på vår Instagram og Facebook i løpet av april, samt her på hyttebloggen.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Juryen vil allikevel gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2023

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre Rocks Topaz . Vinnere annonseres på våre some-kanaler etter kåring av vinner er gjennomført.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00