Omgjort hytte fra 80-tallet ble årets vinner

1 Kommentar

Det var hytten til Therese og Magnus på Gauteblikk som vant årets hyttepris. Hytta seilte frem som årets favoritt blant jurymedlemmene som også har lest gjennom alle kommentarer og innspill fra publikum. Du kan også lese en reportasje om besøket i juniutgaven av Hyttemagasinet.


Fra typisk 80-talls hytte til trendy og moderne hyttestil

Da Magnus og Therese kjøpte hytta hadde det vært gjort få endringer siden byggeåret. Noen få stikkord om hytta før den ble omgjort var gulnet furu, små vinduer og lite elektrisitet. Etter en iherdig innsats med oppussingen har hytta fått ordentlig løft med ny, smart planløsning, større vinduer mot den fantastiske utsikten og et mer moderne uttrykk.


Mørkne fra NORD – populært valg blant norske hytteeiere

I den nyoppussede hytta har Therese og Magnus montert Mørkne panel både på vegger og i tak i de aller fleste rommene. Panelet kompletteres med en moderne listverkprofil i samme behandling fra interiørkolleksjonen NORD.

Interiørkolleksjonen fra NORD har blitt et populært valg for nordmenn, og særlig i hyttemarkedet. Granpanelet Mørkne vil gi en lun og rolig stemning i alle rom på hytta. Mørkne trives også godt i kombinasjon med Lysne og Skumre fra samme serie.

Bilde av hytte som vant hytteprisen 2021. Bilde fra inngangsparti mot stuen.

Hyttestilen fremstår helhetlig, harmonisk og trendy, samtidig som den bevarer den lune og gode hyttestemningen. Et av jurymedlemmene i årets inspirasjonspris mente at dette prosjektet ville være til stor inspirasjon for de som ønsker å fornye hytten sin:

“Det pusses opp flere hytter enn det bygges nye… Denne hytta vil inspirere dem som leter etter gode løsninger og en trendy fargepalett, uten at sjarmen til den gamle hytta blir helt borte.”

Bilde av hytte som vant hytteprisen 2021. Bilde fra stuen mot inngangspartiet.

I søknaden til årets hyttepris forteller Therese og Magnus at de hadde besluttet seg for gjøre noen større grep med planløsningen for å få et mer moderne uttrykk på hytta. De små soverommene hadde upraktiske sengeløsninger, baderommet måtte fornyes og kjøkkenet moderniseres. I takt med moderniseringen valgte de også å fokusere på å få mer naturlig lys inn i hytta ved å bytte til større vinduer i stuerommet.

Bilde av hytte som vant hytteprisen 2021. Miljøbilde av sort dør og bilde på veggen med Mørkne panel fra interiørkolleksjonen NORD.
Lekre og trendy detaljer på Gaustablikk-hytta.

Da Bergene Holm var på besøk på hytta i juni var familien også i full sving med renoveringen av uterommet. Her har de laget en ny terrasse langs solveggen med mørke terrassebord fra Bergene Holm. De har også bygget opp en platting til bålpånnen på kortsiden av hytta.

Vi gratulerer Therese, Magnus og familien med årets seier i Hytteprisen 2021!

Se video fra utdelingen av Hytteprisen

Eksteriøret til hovedhytta består av rektangulær kledning som de har malt sort selv.

De mørke og lune veggene, har gitt oss akkurat den Lounge følelsen vi ønsket på fjellhytta.”
– Utdrag fra søknadenHytteprisen deles ut i samarbeid med Hyttemagasinet.
Det blir laget en reportasje om årets vinner som blir distribuert i Hyttemagasinet.

Juryens kommentar til vinnerhytta

Mange opplever plassmangel i norske hytter, oftest når man har gjester og flere barn under samme tak. Det funksjonelle annekset løser plassbehovet og er samtidig et lekkert tilbygg på tunet.

Annekset skaper et helhetlig inntrykk sammen med hovedhytta. Det flotte interiørvalget i annekset lager også en lun og delikat atmosfære.

Juryen fremhever også at de funksjonelle romløsningene er fremtredende og vitner om et nøye planlagt byggeprosjekt.

Les blogginnlegget om hytta her


Årets finalister

Er du interessert i å se hyttene vinneren konkurrerte med, finner du de her


Inspirasjonsprisen

Har du, eller noen du kjenner bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre? Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre. 

Du kan lese mer om Inspirasjonsprisen og kategoriene her

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

VINNERE AV HYTTEPRISEN 2022 – Hyttebloggen -

[…] Vinner Hytteprisen 2021 […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00