#5 Oppfylte hyttedrømmen i Flå

0 Kommentar

Hyttepris finalist nr. 5
Hytteeier: Linda Byrknes Flinder


Linda og familien har valgt å bli boende i rekkehus for å også kunne oppnå drømmen om egen hytte. Vinteren 2020 så de en salgsannonse til en hytte under oppføring, og da den dukket opp igjen senere samme år bestemte de seg for å hoppe i det. Nå er de eiere av en helårshytte nær både vann og fjell.

Familien forklarer at de ønsket seg en lun, hjemmekoselig atmosfære og en litt annen stil enn de har i sitt mer moderne hjem. På den ene siden av hytta har de en kombinert kjøkken- og stue løsning med flott utsikt over Krøderen, mens de på motsatt side har en egen avdeling for soverom og bad.

Tømmeret innvendig som var ubehandlet furu har de beiset selv. Utvendig valgte de å beise i en mellombrun tone- en ‘typisk hyttefarge’.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Vi er kanskje aller mest fornøyd med kjøkkenet og hvordan fargene passer så godt til veggene. Det luner og
liver opp fint. Vi klarte å skape den lune koselige følelsen vi ønsket. Vi liker veldig godt at alt er på ett plan, ingen trapper å passe på barna i, og de elsker å løpe frem og tilbake i den lange gangen. Vi klarer å senke skuldrene helt på hytta, selv i
denne kaotiske småbarnsfasen, det var nok vårt største mål.”

Trematerialer som er brukt på hytta:

Denne koselige hytta har særpreg med sine unike vinkler og det synlige tømmeret som blir en del av interiøret. Hytta skulle i utgangspunktet ha standard ubehandlet furupanel og furugulv. Etter å ha kikket på utallige typer panel landet de til slutt på “Setergrå” fra interiørkolleksjon “Bukkene Bruse”. Nå har de Setergrå i hele hytta, med unntak av på badet, der har de vegger i hvitlasert panel og en fondvegg i Mørkne.

Fagjuryens kommentarer

  • Fin søknad med forklarende bilder på hele byggeprosessen.
  • Arkitekten i juryen påpeker at det er inspirerende å se hvordan hytteeier har løst de ulike vinklene i taket! Takhøyden skaper god romfølelse – interessant å se de ulike materialene i samspill.
  • En praktisk og sjarmerende hytte med gode romløsninger.
  • Tømmeret i taket er blitt en del av interiøret som gir hytta karakter og spennende vinkler.
  • Hytta er et godt eksempel på at et mer tradisjonelt ytre, lar seg fint kombinere med et moderne interiør.
  • Fint med et lite atrium med terrassedekke, en solplass som er skjermet og i le.
  • Juryen diskuterte fargevalg på panel i tak og vegg og synes det fungerer fint med lyst tak og mørke vegger, men ville foretrukket lister som ikke brøt med denne helheten.

HYTTEPRISEN 2021

Vi deler ut HYTTEPRISEN i samarbeid med Hyttemagasinet. Premiepotten er 50.000 kroner og førsteplassen får plakett og egen reportasje i magasinet. Alle årets finalister får omtale i aprilutgaven av Hyttemagasinet, samt at de presenteres på vår Instagram og Facebook i løpet av påsken.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Men juryen vil gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer 1, 2 og 3. plass av Hytteprisen fredag 23. april.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2022

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre lyslykter (2 gavesett á 3 lykter). Vinnere annonseres i uke 17.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00