Rubens egenbygde trehytte

0 Kommentar

Hyttedrømmen lever hos både små og store og i år har faktisk samtlige av finalistene til Barnas Trepris bygget hytte – og da synes vi at Hyttebloggen er det riktige stedet å vise frem de fine finalistprosjektene. Selv om hytta ligger i hagen eller i en skog like ved så handler hyttelivet om å finne ro et annet sted enn hjemme og vi heier selvsagt på kortreist ferie.


Finalist til Barnas Trepris
Hyttebygger: Ruben Kapperud

Hyttas beliggenhet: Hagen hjemme i Sandefjord


Ruben Kapperud er 9 år gammel og eier av egenbygget hytte!
Etter å ha sett programmet Treehouse Masters på TV, bestemte Ruben seg for å bygge sin egen trehytte. Han begynte da han var 7 år, og i sommer bestemte Ruben seg for å bygge ut.

Pappaen til Ruben viste han hvordan man slår inn og trekker ut spiker. Han fikk hjelp av sin storesøster til å holde de første plankene og det tok ikke lang tid før han fikk til alt på egen hånd.

Byggetegningene har jeg i hodet!

Miljøbevisst snekker

Ruben har jobbet litt hver dag etter skolen og i sommerferien.

Ruben har bygget trehytta med gjenbruksmaterialer fordi han synes det er bra for miljøet.

Han har benyttet resirkulerte materialer og avkapp fra byggevarekjeden Carlsen Fritzøe i Sandefjord, samt vinduer fra en båt.


Hyttetur med mamma

Da trehytta var ferdig, spurte han sin mor om hun ville bli den første til å overnatt i trehytta med han. Det var hans bursdagsgave til henne!

Ruben fikk hjelp til å sette opp en lampe og legge ut madrasser i hytta, og etter mye prating og latter mor og Ruben sov de der den hele natten.
Ruben ofte har flere venner som besøke han og leker i trehytta.

Avisoppslag og nå finalist til Barnas Trepris

Den ivrige snekkeren har fått oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt. Både lokalavis og Aftenposten Junior har vist frem den talentfulle hyttebyggeren, og nå er han også en av finalistene til Barnas Trepris.

Imponert fagjury

Fagjuryen lot seg imponere av Rubens trehytte og ikke minst alt den unge snekkeren har klart. At han har sørget for å få hjelp til å få et stabilt underlag og gulv er viktig både med tanke på sikkerhet og et godt resultat.
Juryen er glad for at Ruben og unge i dag har et mer bevisst forhold til materialer og miljøpåvirkning. Ruben viser at han elsker trær ved å utnytte og bruke materialet på en god måte.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00