12# Spiler og fargevalg gir hytta særpreg

0 Kommentar

Hytteprisfinalist nr. 12
Vibeke Emilsen og Lars Erik Wetterwald


Vibeke og familien hadde et ønske om hytte med åpen himling, men er i ettertid veldig fornøyd med å ha valgt ei hytte med stor hems og oppbevaringsplass i alle knevegger i stedet. Med store vinduer får de uansett godt med lys og en flott utsikt mot havet.

Utvendig er hytta i kledningsprofilen Dobbeltfals Tett som de selv har beiset sort.


Fargemix

Familien hadde først tenkt å gjøre en enkel prosess med materialvalgene inne. De tenkte glattpanel over det hele, malt helhvitt og noe ubehandlet.

På hemsen har de malt hvitt glattpanel og hvitlasert furugulv.
Underveis i prosessen fant de ut at de ønsket å mikse mer av ulike materialer og er i ettertid svært glad for at de tok seg tid til å tenke seg om.

På soverommene beiset de furupanelet i kullsort og patinagrå, og her fikk både vegger og tak de samme mørke fargene. Dette synes de ga en lun og fin helhet til soverommene.


Spiler på kjøkkenet

I kjøkkenet har de montert trespiler i ubehandlet osp i lengder opp mot 3,6 meter på deler av veggene og i taket. De har fått hjelp av lokal snekker (Aksnes byggservice), men mye av arbeidet har vært egeninnsats og hjelp fra familien.

 

Vibeke og Lars Erik er mest fornøyd med spilepanelet på kjøkkenet, og at de valgte å beise furupane­let på soverommene med lik farge i taket som på veggene. Det samme gjelder i gan­gene, hvor vegg og takfarge er grønn.

Fargevalget på hovedplanet ble veldig fint med naturfarger som grønt, hvitt, grått og brunt. Det var også et godt valg å gå for mørkegrå vinduer i ste­det for tradisjonelt hvitt til den sortbeisede hytta. Parkettgulvet er også et av favorittvalgene. Lars Erik er mest fornøyd med å ha “eget bad/vaskerom”, ei lita badstue og KNX-kabler i veggen.

Familien hadde først tenkt å gjøre en enkel prosess med materialvalg. Underveis i prosessen fant de ut at de ønsket å mikse flere ulike materialer.


Fagjuryens kommentarer til prosjektet:

Denne hytta måtte juryen studere flere ganger da den har flere stiler.
Andre etasje er lys og klassisk med hvitmalt glattpanel på vegg og i tak og rom som er «hjemmekoselige».

Å velge lyse farger på «hemsen», eller der det er lav takhøyde, synes juryen er smart, da rommene vil virke større.

I første etasje er det også flere stiler hvor soverommene fremstår som mest “hyttete”.
Mørkbeiset panel gir rommene lunhet og varme og listverk i samme nyanse gir fine overganger til mørke foringer og vinduskarmer.

Allrommene har en tredje stil med trendy bruk av spiler i både tak og på vegg mot betongplater og store vindusflater. Juryen konkluderer med at dette er en hytte som viser en tidstypisk trend hvor skillet mellom hytte og bolig er hvisket ut.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 

Vi deler ut Hytteprisen i samarbeid med Hyttemagasinet og vinneren får 50.000 kroner, plakett og reportasje i Hyttemagasinet.


Vi viser også finalistene på stand nr 22 på Hyttemessen.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger 30.april. 


VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien og en perfekt hyttesekk til en verdi av 600 kroner. Vinnere offentliggjøres uken etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider og 
på vår Instagramkonto kan du også delta i konkurranser denne spennende uken.


Angående avstemningen:

– Avstemningen løper frem til mandag 29.april.

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00