#11 Bygde drømmehytta i Lesja

0 Kommentar

Finalist nr. 11
Hytteeier: Alice og Stein Ove | @Samsbo3


På Bjorli, ei lita bygd i Lesja kommune ligger hytta til Alice og Stein Ove. I 2006 kjøpte paret en hytte samme sted. Det var en liten, velbrukt hytte på 65 kvm som trakk i alle vinduer og dører, men det var det Alice og Stein Ove hadde råd til på den tiden. Til tross for slitasje og litt trekk fra vinduer fikk paret og barna noen flotte minner fra turer til hytta.

Bilde av hytta til finalist nummer 11 i hytteprisen 2022.

I 2014 solgte Alive og Stein Ove den gamle hytta da de innså at barna vokste til, og at de trengte mer plass. De endte med og brukte fortjenesten fra salget på å kjøpe to tomter rett ved siden av hverandre litt lenger oppe på fjellet.

“Vi satte først opp en hytte på spekulasjon i 2018 på ene tomten og solgte den ganske raskt. Sommeren 2019 hadde vi dermed nok egenkapital og fikk endelig startet på det som skulle bli vår egen drømmehytte!”

Tegningene ble til hjemme, og paret visste akkurat hvordan de ville ha det og hvilke løsninger de hadde savnet på de to forrige hyttene. Stein Ove, som er hardbarket snekker-entusiast sto selv som byggansvarlig. Stein Ove er også kjent som en ordentlig perfeksjonist, noe som viste seg å komme godt med. Takstmannens kommentar var nemlig at «hytten bærer preg av et usedvanlig godt utført håndverk». Paret har også fått god hjelp fra deres sønn og venner. Påsken 2020 sto hytta klar og kunne endelig tas i bruk.

Hytta har også et utvalg møbler og plassbygde sengeplasser bygget av Stein Ove.

Utrag fra søknaden:

“Vi er blitt veldig glade i hytta vår, kanskje spesielt siden den føles som vårt helt eget prosjekt. Både med tegninger, som byggansvarlig, og at vi har snekret og flislagt alt selv. Jeg er også usedvanlig opptatt av farger og interiør og er blitt svært fornøyd med møblering og pynting av hytta.”

Trematerialer som er brukt på hytta:

  • Interiør: Ferdig beiset slett panel
  • Eksteriør: Beiset låvekledning

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner. Førsteplass får pengepremie, besøk, plakett og trofé. Årets finalister presenteres også på vår Instagram og Facebook i løpet av april, samt her på hyttebloggen.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Juryen vil allikevel gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2023

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre Rocks Topaz . Vinnere annonseres på våre some-kanaler etter kåring av vinner er gjennomført.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00