Mor og datter bygde ei hytte på hytta

0 Kommentar

Barn har i mange generasjoner bygget trehytter og vist at hyttedrømmen lever hos både små og store. I år har faktisk samtlige av finalistene til Barnas Trepris bygget hytte – og vi synes derfor Hyttebloggen er det riktige stedet å vise frem de fine finalistprosjektene.


Finalist til Barnas Trepris
Hyttebyggere: Datter Karoline og mamma Hilde Conradi
Hyttas beliggenhet: Besteforeldrenes hytte på Østerøya utenfor Sandefjord


Trehytta er datter Karolines ide- og helt fra hun «fant treet» har hun hatt et vedvarende stort engasjement og hun har lært masse underveis.

Karolines mormor og morfar har hytte på Østerøya ca 8 km fra Sandefjord sentrum, og familien pleier å være på hytta ca 3 uker hver sommer.  Prosjektet er bygget av mor og datter i løpet av de tre siste sommerferiene.
Siden all sløyderfaring stammer fra barneskolen, var jentene avhengig av oppstartshjelp. Hildes nevedyktige svigerfar kom ned og hjalp dem bygge gulvet solid nok en julidag i 2016. De fikk videre tips og starthjelp av venner med å få opp konstruksjonsvirke som rammeverk.
Deretter bygde de hytta ferdig selv med det de fant av gammel panel, parkett og trelast.

Hilde ville først se om trehytteønsket var «et blaff», og avventet innkjøp av materialer og verktøy den første sommeren. Men iveren fortsatte, og mer materiale og drill ble kjøpt inn året etter.
Sommeren 2017 ble broen til hytta erstattet med en veranda i impregnerte materialer (svigerfar hjalp igjen til) og trehytta fikk så ny kledning.

Det hadde aldri blitt en trehytte uten Karolines initiativ, ideer og innsats!

 

For en mamma som til vanlig jobber på kontor har det vært gøy med litt annerledes dager i ferien, og ikke minst kjekt med et prosjekt der resultatene blir så fort synlige.

Sklir inn i terrenget

Kledningen ble malt grå, og det var stor stas da hytta ble testet for overnatting! Familien synes at hele området har blitt kjempefint etter fjorårets justeringer. Uteplassen er ryddet, det henger husker og hengekøyer i trærne, det klatres og kastes basketball.

Karolines kusiner har bidratt med gode ideer og farge- og interiørvalg og gjennom året har trehytta ofte blitt diskutert i familiemiddager. Karolines venner har vært på besøk og hjulpet til med maling, men ellers har mamma og Karoline gjort alt arbeidet selv.

Den sjarmerende trehytta har fått både skilt,  “brannmannstang” og snorsystem (for is og matleveranser).
Mamma Hilde har nok saget flere planker enn datter Karoline, men hun har til gjengjeld snekret, målt, malt, pyntet og deltatt i alle arbeidsoppgaver og har tatt alle avgjørelser.

Trehytta har vært et genialt sted å øve,  og det har vært helt greit å ha et par tommeltotter for mye iblant…

Fornøyde eiere og ros fra fagjury

Oppsummert har mor og datter hatt veldig mange fine timer sammen i treet, og de er svært godt fornøyd med resultatet av arbeidet.

Fagjuryen synes hytta har mange gode kvaliteter og ikke minst representerer det Barnas Trepris står for. Det skal være til glede for barn. Dette prosjektet har gjort mor og datter kjent med mange typer trelast og verktøy, de har hatt det gøy sammen, og de har glede av det ferdige resultatet.
Det er et stort pluss at de har søkt hjelp på de riktige stedene og deretter jobbet videre selv. Dette kommer til å være gode og viktige minner resten av livet, og i dag som det snakkes mye om kvalitetstid – her kan mange hente inspirasjon!

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00