5# På denne hytta var «vanlig» panel uaktuelt

0 Kommentar

Hytteprisfinalist nr. 5
Gry Tove Bottenvann og Geir Hell


Hytta i Dalslia i Stugudal i Tydal kommune er nybygget og ble ferdigstilt sommeren 2018.

Familien ønsket seg en praktisk og passe stor hytte for en familie på fem med to hunder. Valget falt på en 1 1/2 etasjers hytte med 4 soverom, loftstue og toalett oppe. Nede er det entre, bad, stue og kjøkken.


Moderne og lunt

Familien ønsket en hytte med moderne, men likevel lun innredning. I deres enebolig går det mye i hvitt og grått og derfor ønsket de en “varmere” følelse på hytta.


De bestemte tidlig at de ville ha svart kjøkken. Hvilket panel de ønsket var mer usikkert.

Det var egentlig aldri aktuelt å bruke «vanlig panel» og etter en del søk på nett fant de Bergene Holms “Trollhvit” og “Dusty Silver”, som er to av markedets mest spesielle effektpaneler.


Vellykket kombinasjon

Utfordringen var hvordan de skulle klare å kombinere disse og finne gulv som matchet. De fant et gulv fra Pergo, og familien er kjempefornøyd med kombinasjonen av materialer.


Effekt av gamle tømmervegger med Trollhvit

De valgte også å få spesialbehandlet glatte lister med Dusty Silver (Kombinasjon av beis og sølvskimmer).
I entre, trappeoppgang, loftstue og toalett valgte de Trollhvit, som liggende montert gir en effekt av gamle tømmervegger.


Tøffe kombinasjoner

På badet kombinerte de Dusty Silver med baderomsplater i betonglook og grå fliser.

Familien er veldig fornøyd med resultatet av de modige valgene og tøffe kombinasjonene og har fått akkurat den hytta de ønsket seg!

Familien ønsket en hytte med moderne, men likevel lun innredning. I deres enebolig går det mye i hvitt og derfor ønsket de en “varmere”følelse på hytta.

Utvendig er det benyttet kraftige dimensjoner av impregnert konstruksjonsvirke som terrassebord. Kledningen er liggende og stående type Dobbeltfalset profil som er beiset i en mørk varmgrå farge.


Fagjuryens kommentarer til prosjektet:

Dette er en fin hytte som mange vil like. Den har en fin kombinasjon av tradisjonelle og moderne detaljer i eksteriøret. Spennende og modig materialvalg (Dusty Silver) og kombinasjoner av ulike paneler i interiøret, som likevel gir en fin helhet. Her er det en flink tømrer/snekker som har vært. Overgangene på panelet treffer perfekt på hvert eneste hjørne.

Bevist bruk av listverk. Her har de valgt å beise listene selv, slik at de passer til vegg, likevel en fin overgang fra hvite vinduskarmer og foringer.

Det er gøy å se at flere tenker nytt når det kommer til panel, og også følger opp med listverk med samme effekt. Hytteeierne har tatt gode valg med begge effektpanelene. Dusty Silver kler spesielt godt kjøkken og bad der lyset skaper effekt og materialene i armatur og annet henter opp den metalliske effekten. Trollhvitpanelet blir heller ikke for dominerende når det er brukt slik som her.

Det er fint at hytteeierne har valgt å montere både kledning og panel i ulike retninger.
Terrassebord i så kraftig dimensjon er det nok mange som ønsker seg, men ikke tenker at er et valg.

 


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 

Vi deler ut Hytteprisen i samarbeid med Hyttemagasinet og vinneren får 50.000 kroner, plakett og reportasje i Hyttemagasinet.

Uken etter påske kan du stemme her på Hyttebloggen på din favoritt til å vinne Hytteprisen.
Vi viser også finalistene på stand nr 22 på Hyttemessen.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger 30.april. 


VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien og en perfekt hyttesekk til en verdi av 600 kroner. Vinnere offentliggjøres uken etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I påsken kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.

0 Kommentar
0

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer