#7 Betydelig oppgradering av sjelfull fjellhytte

1 Kommentar

Finalist nr. 7
Hytteeier: Linda og Roald | @hytta_paa_heia


Linda og Roald falt for plassen og den sjarmerende hytta på Gautefall i Telemark tilbake i 2016. Siden den gang har de gjort betydelige oppgraderinger for å frem potensialet de en gang så i den eldre hytta.

Sammen har de lagt mye kjærlighet til trematerialet som allerede eksisterte både innvendig og utvendig, i tillegg til å legge til nytt. De ønsket å ta vare på hyttas sjel, men samtidig friske det opp betraktelig. Det var også et stort ønske om å utnytte plassen optimalt. De har gjort og gjør det meste selv, men med god hjelp fra en tømrer innad i familien.

“Vi har beiset og malt alt innvendig for å lysne opp og fjerne det som var av gult furupanel. Dette ga en litt gammeldags og behagelig farge synes vi. Fargen er gjennomgående i store deler av hytta. Vi har ellers gjort enkle prosjekter som å flytte bod og bad for å optimalisere plassen.”

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Utvendig har vi villmarkskledning som vi beiset i en helt ny og mørkere farge.”

“Vi har stadig nye prosjekter på hytta og det nyeste nå er at vi lager utestue og stor terrasse på utsiden. I tillegg har vi planer om en egen bålplass med skiferstein nedenfor. Vi storkoser oss her, både sommer og vinter.”

Hytta har en gjennomgående stil med en kombinasjon av beiset, malt og ferdigmalt furupanel på vegger og tak. Utvendig har Linda og Roald, i tillegg til å beise eksisterende villmarkskledning, valgt trykkimpregnerte terrassebord i furu.

Lignende trematerialer som er brukt på oppgradering av hytta:

HYTTEPRISEN 2022

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner som fordeles på årets topp 3 finalister. Førsteplass får i tillegg besøk, plakett, heder og ære. Årets finalister presenteres i løpet av april på vår hytteblogg, samt våre sosiale kanaler Instagram og Facebook.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? Kommenter og vinn premier du også!

Juryen vil  gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Alle som kommenterer under finalistene på bloggen, Instagram eller Facebook er med i trekningen av Halvor Bakkes stilige Tenderflame Paarl. Vinneren annonseres på våre sosiale kanaler etter at kåring av Hytteprisen 2023 er fullført.


Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2023.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2024

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Hanne -

Knallfint! Dette er en stilig og funksjonell hytte som er innredet for å brukes 💖

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00