3# Hytta der alle trives og slapper av

0 Kommentar

Hytteprisfinalist nr. 3
Bernt Mikal og Jianhong Larsen


Familien Larsen ønsket en hytte på fjellet som kunne brukes hele året, og spesielt om vinteren til skigåing med barna. Byggmester John Andersen førte opp hytta fra bunnen av.

Familien ønsket at hytta skulle være “enkel” og ha en praktisk og god utforming og fikk god hjelp fra arkitekt.

De er spesielt fornøyd med hjelpen de fikk med materialvalg.

Da tegninger fra arkitekt var ferdige, valgte Bernt Mikal & Jianhong farger og trematerialer med hjelp fra Bergene Holm, og de valgte møbler og inventar som passet.


Bevisst listverksbehandling

I underetasjen er det liggende tømmerpanel beiset Drivvedgrå. Karmlistene i profilen Klassisk er hvitmalt og tar igjen kjøkkeninnredning, dører og vinduer, mens taklistene er lasert slik som takpanelet. Ved å velge en beiset fotlist blir overgangen mellom gulv og vegg mer diskret.

Løsningene fremstår for eierne som både harmoniske og tidløse.


Variasjon i veggpanel

Det gir harmoni at gulvlistene er i samme beisfarge som veggpanel, og de er i ettertid glade for at de hørte på gode råd.
De liker også godt valget av ulikt panel i stua og soverommene.

Bernt Mikal og Jianhong er veldig godt fornøyde med utnyttelsen av plassen i hytta og det er blitt et fantastisk sted de kan dra til hele året.

Det de er aller mest fornøyde med, er helheten og de gode detaljene. Hytta oppleves som fredelig, og alle slapper veldig godt av der. 

Det har vært verdifullt for oss å få god rådgivning. Det å bruke litt ekstra på gode detaljer, som farge på tak- og gulvlister har vært viktig.


Fagjuryens kommentarer til prosjektet:

Juryen gir tommel opp for bruk av liggende tømmerpanel.

Hytta har et moderne formspråk med dobbel takhøyde i allrom og store vinder, så tømmerpanelet gir en fin kontrast og gir også rommene mer hyttefølelse.

Juryen synes det er et smart grep å sett inn et vindu i hemsveggen ut mot allrommet, som gir lys og utsikt også på hemsen.

Juryen liker også grepet som er gjort utvendig ved å velge noen felt med liggende kledning med spor, som kontrast til den stående kledningen.

Juryen savner noen bilder som viser hele hytta, det gjør det lettere å forstå prosjektet.Flere bilder ville kanskje avslørt flere slike felt?


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 

Vi deler ut Hytteprisen i samarbeid med Hyttemagasinet og vinneren får 50.000 kroner, plakett og reportasje i Hyttemagasinet.


Vi viser også finalistene på stand nr 22 på Hyttemessen.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger 30.april. 


VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien og en perfekt hyttesekk til en verdi av 600 kroner. Vinnere offentliggjøres uken etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider og 
på vår Instagramkonto kan du også delta i konkurranser denne spennende uken.


Angående avstemningen:

– Avstemningen løper frem til mandag 29.april.

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00