#4 Ombygging av hytte fra 80-tallet

22 Kommentarer

Hyttepris finalist nr. 4
Hytteeier: Therese | @Nyte_bu


Utgangspunktet var en hytte bygd i 1980, der det var gjort få endringer siden byggeåret. Det var mye gulnet furu på veggene, små vinduer som ga lite lys inn, og minimalt med elektrisitet. Nå har hytta fått et skikkelig løft med ny planløsning, større vinduer og et mer trendy uttrykk på hytta.

Bilde av kjøkken hytteprisen finalist nummer 1

Familien hadde selv tegnet et forslag på hvordan de ønsket å bygge ut stuedelen, sette inn vinduer, endre planløsningen og omgjøring av en gammel vedbod om til et soverom. Selv om familien har gjort mye selv har de også fått god hjelp av dyktige snekkere underveis.

I hytta har de byttet ut det gulnede furupanelet og listverket med Mørkne granpanel– og listverk som kommer fra Bergene Holm sin interiørkolleksjon NORD.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Vi er så fornøyd med romfølelsen, og atmosfæren vi nå har fått i hytta. De mørke og lune veggene, har gitt oss akkurat den Lounge følelsen vi ønsket på fjellhytta. Det at vi endret planløsningen, og plassert sofagruppe og spisestue mot vinduene, og får den fantastiske utsikten rett inn, er vi så fornøyd med. Med de mørke veggene, og vinduer i dempet sort, blir naturen som fotografier inn i hytta”

Therese og familien har gått fra en utdatert hytta fra 1980, til en moderne hytte med moderne fasiliteter. Hytta rommer nå en god stue, et praktisk kjøkken, et mer funksjonelt bad og tre fine soverom.

Trematerialer som er brukt på hytta:

Hytten har blitt totalrenovert med nytt panel og listverk som harmonerer godt med møblering og øvrige materialer.

Fagjuryens kommentarer

  • God søknad med bilder før, under og etter, gir juryen et godt innblikk i et spennende og fint prosjekt som er veldig relevant og til stor inspirasjon for alle de som skal bygge om eller modernisere hytta si.
  • Imponerende transformasjon av en typisk 80-tallshytte til en moderne hytte anno 2020, basert på god utnyttelse av arealet og gjennomtenkte materialvalg.
  • Det pusses opp flere hytter enn det bygges nye. Denne hytta vil inspirere dem som leter etter gode løsninger og en trendy fargepalett, uten at sjarmen til den gamle hytta blir helt borte.
  • Her har det blitt gjort flere tidsriktige grep. Juryen liker veldig godt de store vinduene som får omgivelsene inn i hytta!
  • Valg av nytt mørkbeiset panel med matchende listverk og foringer løfter inntrykket i hytta og gjør den moderne og relevant, og uten at den mister sin identitet.
  • Smart å bytte panel og vinduer i stedet for å male det gamle. Denne hytta ville gjort det veldig bra på Finn.no, mener Boligeksperten Karianne!

Bilder av hytta før oppussing

HYTTEPRISEN 2021

Vi deler ut HYTTEPRISEN i samarbeid med Hyttemagasinet. Premiepotten er 50.000 kroner og førsteplassen får plakett og egen reportasje i magasinet. Alle årets finalister får omtale i aprilutgaven av Hyttemagasinet, samt at de presenteres på vår Instagram og Facebook i løpet av påsken.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Men juryen vil gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer 1, 2 og 3. plass av Hytteprisen fredag 23. april.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2022

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre lyslykter (2 gavesett á 3 lykter). Vinnere annonseres i uke 17.

RELATERTE ARTIKLER

22 Kommentarer

Knut -

Min stemme går til #4. Meget smakfull oppgradering av denne 80-tallshytta. Fargevalg og planløsning vitner om god smak og god planlegging. Smilefjes.

Reply
Mariann Tuko -

@Nytebu får min stemme 😃flott oppgradering !

Reply
Merethe -

@Nytebu får min stemme – helt fantastisk oppgradering, skulle nesten ikke tro det var samme hytte! Fine farger og herlig lodge stemning.

Reply
Siw -

@Nytebu for min stemme🙌🏻 kjempe fine farger og løsninger😊

Reply
Lisbeth Ingebretsen -

@Nytebu får min stemme – helt klart, fantastisk oppgradering. Får utrolig mye ut av eldre hytte. Veldig bra fargevalg og herlig lodge stemning.

Reply
Lisbeth Ingebretsen -

@Nytebu får min stemme – helt klart, fantastisk oppgradering. Får utrolig mye ut en av eldre hytte. Veldig bra fargevalg og herlig lodge stemning.

Reply
Marianne Slevigen -

@Nytebu får min stemme-LEKKER❤️

Reply
Mats Ledum -

@Nytebu har blitt fantastisk flott og får min stemme.

Reply
Arvid Askeland -

Nytebu får min stemme. Praktisk og flott ombygging av en gammel hytte. Svært god løsninger for de gamle soverommene. De ene soverommet ble et stort og praktisk bad.
Ferdig beiset panel satt opp av flinke snekre har gitt hytta et flott preg og forenklet jobben.

Reply
Ola Jacob Iversen -

@nytebu #4 får min stemme for gjennomført stil, smakfull og inspirerende.

Reply
Merete Kjøniksen -

@nytebu #4 får min stemme for lekker og stilfull hytte. Gjennomført og flott.

Reply
Erik van den Bovenkamp -

@nytebu#4 får min stemne, hytta er som å tatt ut av TV-programmet ‘eventyrlig ombygging’.

Reply
Karin Bjerkeli -

Jeg stemmer på @nytebu. Stilfull og flott fargevalg

Reply
Maja -

Jeg stemmer på finalist nr 4. Så fin oppgradering! Nå er den mer funksjonell i tillegg til flott og moderne. Å finne løsninger som gjør at man får en god utsikt ut mot naturen er et pluss.

Reply
Stine -

#4 @nytebu ! En hytte med så flott beliggenhet fortjente en oppgradering som innbyr til hyttekos i flere 10-år fremover! Blitt en stilig, funksjonell hytte med et moderne, men allikevel klassisk hyttepreg! Liker at de har «tatt naturen inn i hytta» gjennom store vinduer mot den fantastiske utsikten… Her er det bare å nyte☺️

Reply
Vivi Jensen Askeland -

Jeg heier på @nyte_bu #4 ombygging av hytte fra 80 tallet. Jeg har fulgt prosessen fra denne 80 talls hytta ble kjøpt og frem til i dag, hvor hytta framstår som en moderne hytte anno 2021. Mange ville kanskje bare revet ned den gamle hytta og bygget en ny, men her så Therese og Magnus potensialet denne gamle hytta hadde. Jeg er virkelig imponert over det de har fått til. Hytta har en fantastisk beliggenhet med utsikt til Kvitåvatn og Gaustatoppen. Navnet Nytebu passer svært godt for denne hytta, for det har faktisk blitt en helt fantastisk flott hytte hvor både utsikt og et vakkert interiør kan nytes. Det er inspirerende å se hvordan ny farge på yttervegger og nye store vinduer har gjort hytta mer moderne. Det er inspirerende å se hvordan de små soverommene har blitt mer funksjonelle, med plassbygde senger og med plass til oppbevaring under sengene. Det er inspirerende å se hvordan de har omgjort det ene soverommet til et fantastisk flott og moderne bad. En veldig god ide å lage et huk i veggen til det flotte vinskapet. Jeg synes også det er inspirerende å se hvordan en bod full av ved, nå har blitt et fantstisk soverom. Jeg synes også det er inspirerende med hjemmelagde møbler og da tenker jeg på det flotte hjemmelagde salongbordet og den flotte hjemmelagde benken ved spisebordet. Synes valg av ny panel på alle vegger og tak ble kjempelekkert. Jeg synes det har vært utrolig morsomt og inspirerende å følge prosessen med moderniseringen av denne gamle 80 tallshytta, som nå fremstår som en moderne 2021 hytte, så ønsker bare @nyte_bu lykke til.

Reply
Terje Hansen -

Nytebu ser veldig koselig ut , så stemmer på den👍👍

Reply
Karoline -

Heier på Nytebu! Så utrolig fint det har blitt! 🤩🤩🤩

Reply
Karoline -

Heier på Nytebu! Så utrolig fint det har blitt!! 😀

Reply
MAAS -

Min favoritt her er finalist nr. 4. Det skal litt mot til å velge mørke fargen på overflater, noe vi ofte er redd for. Fargevalget krever mye av belysningen og det har de klart her. Belysningen er bevist plasert og lampevalget er godt. Noen av takene er belyst, noe som fremhever takhøyder og trekker blikket oppover. Fargevalget med gule og blå detaljer gir en fin helhet, som gir en lun og koselig atmosfære. Vågalt og spennende gjennomført.

Reply
VINNER AV HYTTEPRISEN 2021 – Hyttebloggen -

[…] Hytteprisen 2021 […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00