Byggetillatelse

0 Kommentar

For å sikre en effektiv behandling av en byggesøknad er det smart å sette seg godt inn i reguleringsplaner og veiledninger i forkant. Oppføring av ny hytte (fritidsbolig) er et ansvarsbelagt tiltak og det samme gjelder som oftest større endringer og tilbygg/påbygg.
De fleste kommuner har gode nettsider hvor det meste av relevant informasjon ligger lett tilgjengelig. Er søknaden formelt riktig, retningslinjer hensyntatt og nabovarsler sendt, kan man regne med en rask behandling.

I utgangspunktet stilles det samme krav til byggesøknad hytte som til byggesøknad enebolig, men det er endel tekniske krav som en hytte / fritidsbolig ikke er underlagt.


Ved hytte / fritidsbolig vil kommunen vektlegge følgende:

  • At fritidseiendommen har lovlig adkomst.
  • At avstand fra hyttas yttervegg til nabogrense må være minst 4 meter.
  • Dersom avstanden til nabobygninger blir mindre enn 8 meter, vil kommunen kreve at det utarbeides en brannteknisk rapport.
  • Fritidsboligen må være i samsvar med gjeldende arealplan for området, da det ikke er anledning å bygge en fritidsbolig i et område som er regulert til ordinært boligformål.
  • Som regel vil eiendommens utnyttelsesgrad være lav da hytter / fritidsboliger er relativt små i forhold til eneboliger.
  • Kommunen vil videre vurdere om hytta / fritidsboligen tilfredsstiller de estetiske krav som stilles hytta / fritidsboligen i forhold til seg selv og området forøvrig. Kommunen kan for eksempel være kritisk til en laftehytte dersom alle andre hytter i området er reisverkshytter.
  • Forholdet til andre sektormyndigheter (forholdet til jernbaneloven, vegloven, forurensningsmyndighet (vann- og avløp), kulturminnemyndighet, landbruksmyndighet m.m.)

Mer informasjon kan du finne på nettsiden til Byggesakskontoret

Fikk ikke lov til å bygge liten utestue til jacuzzi, men fikk lov til å bygge på hytta med 50 kvm.

Vil du lese mer om dette prosjektet til familien som ønsket boblebad i Myrkdalen? 

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00