1# Farmors støl i «new look»

11 Kommentarer

Hytteeier: Ann-Iren Haugen
Hvor ligger hytta: Tuddal


Familien Haugen har på en fin måte klart å få en støl med ei lita hytte og et byggesett laget som svenneprøve sammenkoblet til å bli ei lun og romslig hytte. Slåttestul på Gvålsheia i Tuddal var det stedet Ann-Iren sin bestemor jobbet som budeie og da nabohytta til den opprinnelige stølen kom for salg kjøpte de den 40 kvm hytta fra 1965 . veienfrem

Hytta var alt for liten til en stor og aktiv familie, så planlegging av utbygging startet raskt etter oppkjøp. stige

De vurderte mange ulike løsninger.
Ved en tilfeldighet fikk de greie på at dyktige tømrerlærlinger og lærere ved Skogmo vgs hadde tegnet og snekret et byggesett som var deres svenneprøve. Dette kom til salgs for materialkost. Etter loddtrekning ble byggesettet deres. nyoggammel

Med en gammel lavstandardhytte på 40 kvm og et helt nytt byggesett på rundt 70 kvm fikk de arkitekthjelp for å binde dette sammen til en hytte. Arkitekt Arild Sannes i Ario AS fra Porsgrunnhjalp familien Haugen med tegninger for hvordan hyttene kunne bygges sammen.byggehems

Effekten av høyde og luft og den litt atypiske vinkelløsningen med opphenget av hems gjør hytta spennende.

De valgte Gunnulf Buen, sønn av kunstneren og folkemusikeren Knut Buen, til å bygge og lede prosjektet og har igjennom prosjektet vist at kreativitet er like viktig i slike prosjekter som i kunsten. Sommerfjøset, der farmoren hadde sine kuer og sauer, var hele tiden utgangspunktet for materialvalg og farger.seter natur

Fargene i hytta er hentet fra omgivelsene.Setergraa
Dodekor

Med ønske om å beholde noe av stølspreget valgte de Bergene Holm sitt panel “Setergrå” fra serien Tre Bukkene Bruse til både tak og vegger.

Familien Haugen er veldig glad de benyttet lokale håndtverkere og valgte materialer som fører hennes farmors historie videre.

Peis

De bestemte seg tidlig for at de ønsket et luftig skandinavisk uttrykk, hvor opplevelsen av fantastiske naturen og utsikten rundt hytta ble med inn. Også på badet har de valgt liggende Setergrå panel for å skape den lune hyttefølelsen. Dusj

bygge

 

 

 

 

 

 

 

 

Det viktigste for familien var å finne en lokal tømrer og prosjektleder som kunne Tuddal, som hadde kontakter og som var opptatt av å bruke lokale håndtverkere.Rydding og graving startet straks telen forsvant i april-mai 2016.

Ringmur ble satt og så startet byggeprosessen med først å frakte det store byggesettet opp på fjellet, for så å bli plassert på ringmur.

nyoggammelI løpet av høst og vinter ble de to hyttene sammenkoplet av et mellombygg.

Mur

 

 

 

 

 

 

 

 


Effekten av høyde, luft og opphenget av hems gjør hele hytta.

Juryen synes dette prosjektet viser gode holdninger til sted og historie, samt en veldig flott hemsløsning. Hems


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 


28.-mars og i hele påsken kan du stemme på din favoritt til å vinne HytteprisenAvstemmingen avsluttes 04. april kl 12.00.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 9.april.

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien. Vinner offentliggjøres fredagen etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I påsken kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.


Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.

– Avstemningen løper frem til onsdag 04. april kl 12.00

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

RELATERTE ARTIKLER

11 Kommentarer

Ann-Iren Haugen -

Hvor er det lagt ut link for å kunne stemme på hyttene?

Reply
Bergene Holm -

Kommer innen klokken 12.00 i dag:) Du kan sjekke nederst i innlegget om alle hyttene. De er snart på plass alle sammen!

Reply
Annfinn Stenbak -

Hærlig at skue !! Fint at der er noen som ser verdien , tar vare på og kobler den gamle tid til vår tids krav med dusj, varme og moderne “dass” PS. Ser at kongefamilien er på veggen som i gamle dager ?

Reply
Ann-Iren Haugen -

Takk for hyggelig kommentar!
Kongefamilien på “dass” er standard, vettu. Jeg så til og med at dronningen selv kommenterte dette i TV programmet ifm DNT sitt 150-års jubileum:-)

Reply
Gunnar Skau -

Flott

Reply
Gunnar Skau -

Flott hytte.

Reply
Nils Idar Alstad -

Flotteste hytta og fineste folka!

Reply
Runar Skjelbred -

Fin hytte Ann iren

Reply
Elisabeth A. Nilsen -

Flott hytte i fantastiske Tuddal❤️

Reply
Vinner av Hytteprisen | Hyttebloggen -

[…] Sammen med Hyttemagasinet vil vi snart ta turen for å dele ut 50.000 kroner, blomster og plankett. Hyttebesøket deler vi selvfølgelig også med dere her på bloggen. Vi skulle så gjerne hatt tid til å besøke alle finalistene, og kanskje spesielt den lille spesielle hytta som i år havnet «hakk i hæl» på vinnerhytta. Les om vinnerhytta her […]

Reply
Rive eller pusse opp? – Hyttebloggen -

[…] Hytteprisen 2017 […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00