Panel på hytta

1 Kommentar

Mange eldre hytter i Norge har gulnet, ubehandlet panel i tak og på vegger. Særlig når det gjelder overflatebehandling har det skjedd mye de siste årene. I dag kan man bestille panel som er fix ferdig med harmoniske farger i ulike behandlinger (strukturbørstet, lasert, beiset osv.) og du sparer både tid og får et bedre resultat.

Tidløst og lunt med heltrepanel

For å lage gode overganger mellom nytt og gammelt der det skal renoveres eller pusses opp er det lurt å bryte med en egen overflatebehandling, en annen profil eller monteringsretning. En bred panel gir et mindre «stripete» uttrykk og flatene virker større. Kvistene blir også litt større, men når panelet skal beises er det med på å gi veggen særpreg.

Spesielt på hytter er det mange som liker «Setergrå» som er en strukturbørstet slettpanel med en gråbeige beis hvor treets struktur kommer pent frem. Slett- eller Glattpanelet er stram i stilen og uten profil, men med den børsta overflaten og grålige beisen, fremstår panelen som en gammel låvevegg.

Låveveggfølelsen

Panel kan også være med på å «rufse» opp inntrykket i en ellers stram stil. Det har jo nærmest gått sport i å rive gamle, falleferdige låver og bruke de værbitte, sjelfulle bordene i nye hus og hytter. Ønsket en seg en tilnærmet værbitt «look», men gjerne nytt og uten borebiller.

Panelet er fra kolleksjonen «TRE bukkene Bruse» fra Bergene Holm AS og finnes i fargene «Bukkebrun», «Setergrå», «Bekkeblå» og «Trollhvit». Du kan lese om hvordan kolleksjonen ble laget her.

Fra venstre: Setergrå, Bukkebrun, Bekkeblå og Trollhvit


Panel i tak | hvitt eller beiset?

Mange er usikre på hva de skal gjøre med taket i hytta. Skal det laseres, males eller beises. Et heldekkende hvitt tak kan bli en dramatisk kontrast og mange velger laserte eller beiset panel i taket.

På hytta vil man ofte ha det litt lunere enn hjemme, samtidig skal lyset bevares.  For å skape helhet kan det være lurt å bruke samme panel i alle tak. Det er ganske mye jobb å beise eller male et tak, så mange velger å bestille ferdig behandlet.

Trollhvit gir en 3-dimensjonal følelse i rommet

Dusty Silver passer fint på mer moderne hytter

Dusty Cobber kler varme rusttoner

Panelet i tak og på vegger gir et rolig, varig og tidløst preg.

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Rachel Eilertsen -

Hi, We are building a cabin in Turufjell, Flå and I would like a quote for roof and wall paneling and lists (matching), including delivery. Do you have a price list?

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00