Supertips til å få det koselig på hytta

1 Kommentar

Det er ofte de små tingene som gjør hytta koselig og personlig. Her deler vi noen enkle tips.

En varm bruntone gjør denne hytta lun og koselig.

Fargetips

  • Et hvitt rom er i utgangspunktet ganske sterilt, selv med malt panel. Bruk derfor gjerne farger når du innreder. Det kan være alt fra blomster og planter til puter og annet interiør.
  • Det går an å bruke mørke farger selv på små hytter. Med god og riktig belysning blir det sjeldent for mørkt. Heller hyggelig og faktisk virker også rommet større når det kommer mer dybde til.
  • Er du usikker på om du skal ha beiset, lasert eller malt panel i hytta? Du kan velge en mellomting! Beis og lasering gir spill i treverket og myker opp de malte flatene. Og de malte flatene blir fine kontraster til det levende treverket.

Gamle rester er benyttet til å lagen en personlig knaggrekke.

Enkle byggetips

  • Sengegavlen lager du enkelt selv. Her kan du også bruke panelrester og lage en sengegavl i tre som du beiser eller maler i ønsket farge. Vil du ha en myk sengegavl kan du bruke en plate ( eller panelrester) og kjøpe en billig skumgummimadrass som du trekker ønsket tekstil over. Kantene på tekstilet fester du med en stiftepistol. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.
  • Sittebenker og kasser lager du lett selv. Det er ofte noe overskuddsmaterialer fra panel og dette er perfekt til å bygge småmøbler av. På en hytte er oppbevaringsplassen nede i kassene alltid kjærkommen enten det er til ved, turutstyr eller klær.
  • Har du rester av terrassebord så bør du bruke disse til å lage enkle utekasser på samme måte som til innebruk. Det er heller ikke vanskelig å bygge egne bord eller benker til uteplassen.

Noen terrassebord til overs? Lag en praktisk sittebenk til terrassen.

Pyntetips

  • Lag ting av det du finner i naturen rundt hytta. Bruk steiner, røtter, strå, kvister og mose til å dekorere med, eller lag knaggrekker, lampeføtter eller skilt. Det gir liv i interiøret og er helt gratis.
  • Er glad i å ta bilder på turer rundt hytta? Knips i vei, og heng favorittbildene på veggen. Du kan også snekre egne rammer eller bruke ting du finner i naturen til å lage dine personlige rammer av kvister, stein og skjell.
  • Har du fine kofter eller strikkede votter som du ikke alltid bruker? Heng de til pynt.
  • Levende stearinlys og fyr i peisen er alltid hyggelig!

Noen er eksperter på å skape det hyggelig! Gammelt arvegods, lykter og ting fra naturen setter stemningen på denne terrassen.

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Ronny -

Bra blogg, og mye fine og kreative detaljer.. 😉

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00