#2 Nybygd hytte på gammel hyttetomt

0 Kommentar

Hyttepris finalist nr. 2
Hytteeier: Siri | @sirioline


Siri Oline Vatland kjøpte en gammel, falleferdig hytte som med sin flotte lokasjon kom med en fantastisk utsikt. Den gamle hytten måtte enten rives eller totalrenoveres. De bestemte seg for å bygge nytt for å få det akkurat slik de selv ønsket seg!

Hytte fra utsiden finalist nummer 2 hytteprisen 2021
På den gamle hyttetomten står det nå en ny hytte etter stor egeninnsats!

Faren til Siri Oline har vært med på hele byggeprosessen og familien har gjort stort sett alt sammen selv. De har fått hjelp av snekkerfirma til noe reisverk og de har benyttet godkjente elektrikere og rørleggere til det nødvendige arbeidet.

Siri forteller at det har vært mange tunge tak og hardt arbeid for å få på plass hytten slik den er nå. Nå som hytta står ferdig nytes den både i feriene og nærmest alle helgene.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Vi er fornøyd med hytta sin beliggenhet i forhold til utsikt og solforhold. Vi er veldig godt fornøyd med hvitpigmentert trepanel-over alt. Tak, vegger, lister, vinduskarmer og gulv. Hytten er liten, men virker nok romsligere pga lyst interiør. Godt fornøyd med glass opp til hemsen. Gir mye lys opp dit, og hemsen virker ikke innestengt og liten. Ristene utfor inngangsdør og bod-dør sørger for at snøen ikke legger seg foran døren. Det er lett å trampe av seg snø, grus, kvist og kvast!”

Ved å være med på hele byggeprosessen har Siri og familien fått nøyaktig den type hytte som de ønsket seg. De har valgt løsninger som gjør at hytta passer godt til deres eget bruk med praktiske løsninger som hems, utebod til oppbevaring og et eget inngangsparti med port.

Trematerialer som er brukt på hytta:

Denne selvbygde hytten har flere spennende løsninger tilpasset eget bruk! I hytta har de utnyttet arealet godt, med god takhøyde i stuen. De har valgt en lys fargetone innvendig med hvitlasert panel i vegger og tak komplementert med listverk i samme behandling.

Fagjuryens kommentarer

  • God søknad med flotte bilder av både prosess og ferdig prosjekt.
  • En sjarmerende, men likevel tidsriktig selvbyggerhytte med et ‘nordisk utseende’! Selv om hytta er ny, glir den godt inn i omgivelsene og ser ut som den har ligget der i lang tid.
  • Fin og helhetlig bruk av tradisjonelle materialer som gir et naturlig inntrykk, og vil tilpasse seg omgivelsene ytterligere etter tid. Flere i juryen påpeker at tretaket også gir hytta særpreg!
  • Juryen liker at hytta har fått et lyst og naturlig interiør, det gjør den mer til en helårshytte. Panel, lister og foringer i samme behandling, gir et gjennomtenkt og helhetlig inntrykk.
  • Arkitekten i juryen liker denne hytta godt, også fordi den gjør lite inngrep i naturen.
  • Stor innsats og godt håndverk har gitt et flott sluttresultat med mange gode løsninger.

Bilder fra byggeprosessen

HYTTEPRISEN 2021

Vi deler ut HYTTEPRISEN i samarbeid med Hyttemagasinet. Premiepotten er 50.000 kroner og førsteplassen får plakett og egen reportasje i magasinet. Alle årets finalister får omtale i aprilutgaven av Hyttemagasinet, samt at de presenteres på vår Instagram og Facebook i løpet av påsken.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Men juryen vil gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer 1, 2 og 3. plass av Hytteprisen fredag 23. april.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2022

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre lyslykter (2 gavesett á 3 lykter). Vinnere annonseres i uke 17.

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00