#1 Helhetlig og stilig hytte på Kvitfjell

1 Kommentar

Hyttepris finalist nr. 1
Hytteeier: Linda | @lindawage


Familien tegnet selv et forslag på hvordan hytta på Kvitfjell Vest skulle se ut. Valgene rundt materialer og hva den skulle inneholde ble tatt med utgangspunkt i at de ønsket seg plass til både familien og besøk av venner.

Bilde av hytte sett fra utsiden. Finalist nummer 7 årets hyttepris 2021

Linda og Torje startet byggeprosessen med hytta i 2018, og målet var hele veien å gjøre mest mulig selv. I tiden før de startet var det mange valg som de sto ovenfor, særlig når det gjaldt materialer, farger og interiør. Linda hadde i hovedsak ansvar for å ha valgene klare, mens Torje koordinerte hele prosessen slik at alt kom til riktig tid.

For å mykne opp uttrykket på veggene i hytta valgte familien å bruke ulik bredde på panelet (4,5 og 6 tommer). Listverket ble bestilt ferdig behandlet i samme farge som panelet som er brukt på vegger og i taket.

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Det å få mulighet til å kunne være i en slik byggeprosess var veldig spennende og utrolig gøy! Resultatet vi står igjen med i dag, innfrir alle forventninger. Vi opplever at vi har klart å få en «rød tråd» i hele hytta, med en bit av naturen som treverk, stein elementer, og en dæsj moderne med gull og svarte detaljer!”

Linda og familien ønsket seg en varm og lun hytte, der hvor materialvalg og farger skapte ekte hyttestemning! Ved å benytte mye treverk i hytta føler familien at de har oppnådd akkurat dette.

Trematerialer som er brukt på hytta:

Hytta har en flott helhet hvor kombinasjonen av materialer og interiørarbeidet harmonerer godt. Hyttekjøkkenet og stua er innredet moderne men har samtidig et koselig hyttepreg over seg. På hyttebadet og i badstua har familien valgt mørk panel og innredning – et fint grep som skaper en god og avslappende atmosfære.

Faguryens kommentarer

  • Fin søknad med god beskrivelse av prosjekt. Gode bilder av ferdig hytteprosjekt.
  • Flott helhet i både materialvalg og fargepalett. Bevisste valg mht bredder på panel for å myke opp inntrykk. Modige og trendy valg med mørke interiørfarger, gir hytta lunhet og eksklusivitet.
  • Hytta har mange kule løsninger – og et lekkert bad med god og inspirerende bruk av tre. Fint hvordan det mørke panelet på badet og i badstua harmonerer med resten av interiørvalgene i hytta.
  • Juryen liker at hytteeier har et bevisst valg rundt fargevalg på foringer og listverk, hvor noe er tilpasset gulv, vegger og tak, og noe er tilpasset de hvite vinduene. Her er det mange som kan gjøre litt «feil».
  • Et stort og fint kjøkken som står i god stil med resten av hytta. I denne hytta er det mange flotte detaljer som skaper god hyttestemning!
  • Kred for mye egeninnsats samtidig som godt håndverk er ivaretatt. En av mine favoritter, påpekte Marianne.

HYTTEPRISEN 2021

Vi deler ut HYTTEPRISEN i samarbeid med Hyttemagasinet. Premiepotten er 50.000 kroner og førsteplassen får plakett og egen reportasje i magasinet. Alle årets finalister får omtale i aprilutgaven av Hyttemagasinet, samt at de presenteres på vår Instagram og Facebook i løpet av påsken.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?

I år har vi valgt å ikke kjøre en avstemming i tillegg til juryens bedømmelse. Men juryen vil gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer 1, 2 og 3. plass av Hytteprisen fredag 23. april.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2022

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer her på bloggen, eller kommenterer på vår instagram-profil, er med i trekningen av Halvor Bakkes vakre lyslykter (2 gavesett á 3 lykter). Vinnere annonseres i uke 17.

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

VINNER AV HYTTEPRISEN 2021 – Hyttebloggen -

[…] Hytteprisen 2021 […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00