Belysning på Ummastøyl

14 Kommentarer

Å finne passende lamper til hytter er ofte ikke lett. Mange eldre hytter har klassiske smijernslamper og lampetter med rød- og grønnrutene skjermer. Disse passer ikke alltid like godt inn i dagens hyttetrender fargepaletter. Vi vurderte å skifte skjerm, men da det meste av hytta fikk skjult anlegg ble kostnaden ved å ta vare på de gamle lampene for stor.

Kjøpe brukt?

Det beste stedet å finne lamper til hytta er kanskje finn.no. Der er det til en hver tid flere tusen lamper å velge blant, til gode priser. Der dukker det opp lamper som ikke lenger finnes i butikk, men som kan passe supert både på hytta og hjemme. Vi fikk nesten lampedilla de ukene vi var på lampejakt på finn.no. Det kan være smart å spesifisere et autosøk. Da får man melding når ønsket type lampe/r blir lagt ut.

Vegglamper i råaluminium

Vegglamper kommer i mange varianter, men ikke alle egner seg til skjult strømopplegg. Disse er fra Stabbursbua på Skinmo Gård ved Larvik.

Stabbursbua har et herlig utvalg av lamper og skjermer både på nett og i butikken. Disse er i «råaluminium» og gir et rustikt preg. Skjermene matcher gardinene og gir god helhet. Med dimmefunksjon gir lampene både godt leselys og perfekt stemningslys.

Fleksibilitet

Generelt gir dimmere god fleksibilitet i lyssettingen, slik at man både får arbeidslys og stemningslys.

I entreen var det behov for en taklampe. Vi forsøkte å finne en fin plafond for å hindre at lampen tok for mye av plassen og høyden i rommet. Plafonder i hyttestil er det ikke mye av, så vi vurderte å sette opp en utendørslampe/plafond i smijernutførelse. Heldigvis kom vi over en kul og litt annerledes lampe på H &C med assosiasjoner til de gamle fjøslyktene. Den tåler også å bli dultet litt i når ski og staver skal inn og ut av boden.

Spotter

Spotter på en hytte er kanskje ikke det fineste, men som arbeidslys på kjøkken og bad, egner det seg godt. Her er det valgt spotter som går ton-i-ton med den Setergrå panelen i taket.

Messing ble smijern

Kjøkkenet har dobbel takhøyde og både tåler og krever lamper med litt størrelse. Siden hytta har beholdt smijernsdetaljer fra den gamle hytta, var ønsket to store takhengte smijernslamper. Det viste seg å ikke være så lett å oppdrive til en grei pris, så da autosøket på finn.no kunne melde om to gigantiske messinglysekroner til 1500 kroner, ble kreativiteten satt i sving. En lokal billakkerer ble kontaktet og de «rubbet/pusset» lampene og lakkerte dem med en «smijernsaktig» billakk (Renault, sort matt). Resultatet ble supert. Lampene ser faktisk ut som tunge smijernslamper og har fått det hyttepreget som var ønsket.

Bling-bling til soverommet

Til soverommene synes vi det passet det godt med litt krystall som en herlig kontrast til den røffe panelen. Igjen kom det det mail fra autosøk på finn.no og vips så fikk begge soverommene lekre krystallkroner for under tusenlappen.

Til hovedsoverommet ble det også valgt en lysekrone med krystallprismer. Denne er i en antikkhvit utførelse som harmonerer godt med hvite lister og hvite lingardiner. Lampen fant vi på Sofies Villas nettbutikk, men ble hentet i butikken på Nøtterøy. Og da vi var der kom vi også over det perfekte speilet til badet!

Utelamper

Utvendig har vi valgt lampene Stockholm fra Norlys. De er både trendy og tradisjonelle i sin utforming og gir godt spredningslys i vintermørke. Ellers er vi tilhengere av å ikke ha for mye utelys på fjellhytter. Det er noe magisk med helt mørke stjerneklare kvelder og netter i fjellet.

 

[wowslider id=”23″]

RELATERTE ARTIKLER

14 Kommentarer

Marie Anisdahl -

Hei!

Morsom artikkel. Det kunne vært fint med Fabbian Beluga spotter hvis dere først skulle ha noen?

(Jeg har ingen forbindelse med Fabbian, bare så det er sagt:))

Reply
Kristine -

Hei! Hva heter fargen på baderoms veggen?

Reply
Bergene Holm -

Den heter Setergrå:) /Hege

Reply
Svanhild -

Såg en fin fjøslampe i stål på bloggen! Hvilken forhandler? Hjelp meg å finne den? Mvh Svanhild

Reply
Bergene Holm -

Hvis du mener vegglampen i stål i dette innlegget så er den fra Stabbursbua (www.stabbursbua.no) , men jeg tror kanskje du tenker på en annen lampe? Hvis du kommenterer i det aktuelle innlegget eller sender oss en link så kan vi se hvilken lampe fra hvilken hytte du mener og kontakte eieren:) Vi har mest oversikt over vegger, tak og listverket som er benyttet, men ofte finner vi ut av det. /Hege

Reply
Svanhild -

Såg en fjøslampe i stål! Hvilken forhandler og hvor kan jeg få kjøpt den? Mvh Svanhild

Reply
Elin Ardal Hanssen -

Hvor får jeg kjøpt taklampen/fjøslampen som ligger på bloggen? Glass og stål

Reply
Bergene Holm -

Kan du sende oss bilde av lampen så er det lettere å hjelpe:) Ellers har vi dessverre ikke oversikt over forhandlere av mange av produktene, men vi forsøker alltid å hjelpe. Mvh Hege

Reply
Elin Ardal Hanssen -

Hei. Hvilken mailadresse sende jeg bildet til? Mvh Elin

Reply
Bergene Holm -

Du kan sende til hvm@bergeneholm.no🙂 /Hege

Reply
Elin Ardal Hanssen -

Hei. Jeg har sends dere bilde av lampen. Fisk dere den .?

Reply
Bergene Holm -

Nei, jeg har ikke fått det. Du kan også bare legge en link eller send til meg på hvm@bergeneholm.no. Hilsen Hege

Reply
Wenche Felt-Eie -

Hei 🙂 Vegglampen i råaluminium fra Stabburshuset var kjempefin 🙂 Jeg jakter vegglamper til fjellhytte – har dere noen tips hvor jeg kan lete? Var ikke mange lamper igjen hos Stabburshuset dessverre.

Håper på et par gode tips – nettbutikker!

Mvh Wenche

Reply
Wenche Felt-Eie -

Mente selvfølgelig Stabbursbua 🙂

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00