#1 Tradisjonell hytte med et moderne preg

1 Kommentar

Finalist nr. 1
Hytteeier: Merethe |


Merethe og familien kjøpte en liten hytte på Buvasstølan i Nesbyen uten vann og strøm, og med tre små soverom tilbake i 2017. Etter to år med oppussing ønsket de seg et tilbygg, men fikk en nedslående beskjed om at hytta var i for dårlig stand til å gjøres noe med annet enn riving. Med godt mot og en forelskelse for området bestemte de seg derfor for å rive og bygge en helt ny hytte på stedet.

Merethe og familiens ferdige hytte på Buvasstølan i Nesbyen

For det nye hyttebygget var det viktig for dem å beholde mye av atmosfæren de hadde skapt seg fra den gamle hytta, og det ble derfor valgt en stil med et lyst og gjennomgående furu-preg. Merethe og gjengen fikk god hjelp fra lokale håndtverkere til å bygge hytta, og den sto klar til overtakelse påsken 2022.

“Vi har brukt mye tid på å velge farger og jeg er veldig fornøyd med en lys og helhetlig hytte – men med mye personlighet. En moderne og tradisjonell hytte sto høyt på ønskelisten vår, og det synes vi at vi har fått.”

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Det er spennende å kombinere nytt og gammelt for å skape en personlighet. Derfor tok vi med oss utstyr og møbler fra den gamle hytta, både det vi fikk beholde ved overtakelse i 2017 og nytt vi kjøpte inn. I tillegg har vi hatt stort fokus på gjenbruk fra vårt eget hjem, gamle materialer, møbler vi har arvet og bruktbutikker.”

“Vi er veldig fornøyd med den lyse hvitpigmenterte furuen med horisontale panel som går helt i ett med taket, og kontrasten mot de mørke tredetaljene i stolpene og mønedragerne. Det føles luftig og lunt her, med egne soner for både liten og stor”


Hytta har en gjennomgående stil med sprekkpanel i hvitlasert furu på alle vegger og i tak, heltregulv i furu og detaljer beiset i en mørk nyanse.

Lignende trematerialer brukt på hytta:

Åpen spise- og stueløsning med gode lysforhold
Fantastisk utsikt fra spisebordet

HYTTEPRISEN 2023

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner som fordeles på årets topp 3 finalister. Førsteplass får i tillegg besøk, plakett, heder og ære. Årets finalister presenteres i løpet av april på vår hytteblogg, samt våre sosiale kanaler Instagram og Facebook.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? Kommenter og vinn premier du også!

Juryen vil  gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Alle som kommenterer under finalistene på bloggen, Instagram eller Facebook er med i trekningen av Halvor Bakkes stilige Tenderflame Paarl. Vinneren annonseres på våre sosiale kanaler etter at kåring av Hytteprisen 2023 er fullført.


Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2023.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2024

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Kristian Venedokken -

Finalist nr.1.

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00