#2 En naturskjønn og stilfull hytte

3 Kommentarer

Finalist nr. 2
Hytteeier: Terje og Solfrid | @gammelsnekkarn_bygger_hytte


Terje og Solfrid hadde lenge drømt om å bygge en hytte ingen andre har. Drømmetomten dukket opp på Skarsøya med en spektakulær utsikt over Smøla, Hitra og Trondheimsleia. En arkitekt ble engasjert og drømmen kunne endelig realiseres.

Terje og Solfrid hadde allerede sett for seg hvordan de ønsket hytta; raust med vindusflater for å sikre seg utsikt i samtlige rom, rikelig med sengeplasser, enkle løsninger og materialer i tre. Terje er en gammel tømrer, og sammen med Solfrid, gjorde de det meste selv.

Hytta har unike soner, med blant annet, en soveromsfløy med 11 sengeplasser og en åpen kjøkken/stuefløy. Materialene har blitt valgt for å unngå minst mulig vedlikehold, og de har brukt restmaterialer for å spesialbygge enkelte møbler.

“Da vi til sammen har seks barn og to hunder var det viktig for oss med praktiske løsninger og enkel vedlikehold for å nyte tiden når vi først er på hytta. Vi brukte mye tid på valg av overflater, og bestemte oss for treets fine umalte flater og polyuretangulv uten skjøter – og vi elsker det!”

Utdrag fra søknaden til Hytteprisen

“Materiale i tre var viktig for oss. Vi valgte derfor å ha dette gjennomgående på vegger og tak i hele hytta i kombinasjon med poppelfiner og sorte detaljer. Som snekker blir det til at du går og kjenner på den gode lukten av trevirke.”

“Vi er mest fornøyd med at hyttas vindusflater slipper naturen inn fra alle kanter, fra havutsikt på den ene siden og inn i furuskog på den andre. Det gir oss en god og meditativ følelse uansett hvor i hytta vi oppholder oss.”

Terje og Solfrids hytte har en spennende stil med unike kombinasjoner av poppelfiner, NORD sprekkpanel, kvistfri furu og den mystiske effektpanelet Midnight Choir. Utforinger er også fra interiørkolleksjonen NORD. Utvendig har de valgt rettkantet NORD kledning med vilkårlig bruk av 4″, 5″ og 6″ om hverandre, samt vindskier som beskytter mot vind og vann.


Trematerialer som er brukt på hytta:

Hytta har en god balanse av stramme linjer og organiske former som skaper en stilfull og rolig atmosfære.

HYTTEPRISEN 2023

Vi deler ut HYTTEPRISEN med en premiepott på 25.000 kroner som fordeles på årets topp 3 finalister. Førsteplass får i tillegg besøk, plakett, heder og ære. Årets finalister presenteres i løpet av april på vår hytteblogg, samt våre sosiale kanaler Instagram og Facebook.

ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? Kommenter og vinn premier du også!

Juryen vil  gjerne høre hva du tenker rundt de ulike finalistene – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller på vår Facebook eller Instagramkonto. Juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før de kårer vinner av hytteprisen.

Alle som kommenterer under finalistene på bloggen, Instagram eller Facebook er med i trekningen av Halvor Bakkes stilige Tenderflame Paarl. Vinneren annonseres på våre sosiale kanaler etter at kåring av Hytteprisen 2023 er fullført.

Hytteprisen – noe for deg?

Juryen ser etter alle typer hytteprosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2023.
Klikk her for å søke på HYTTEPRISEN 2024

RELATERTE ARTIKLER

3 Kommentarer

Lennart Holmen -

Utrolig bra kombinasjon av det urbane og tradisjonelle. Både i materialvalg og løsning. Imponerende god effekt av kombinasjonen skog/natur og sjø i skjøbn harmoni. I tillegg må jeg berømme bruken av utomhusområdet og hvordan inne blir ute og ute blir inne. Godt jobbet både av arkitekt og snekker.

Reply
Ane -

Fantastisk, snakk om å få naturen inn i stua !

Reply
VINNERE AV HYTTEPRISEN 2023 – Hyttebloggen -

[…] Hytteprisen 2023 […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00