Vinner av Hytteprisen 2015

0 Kommentar

Vi hadde lenge gledet oss til dette besøket. Selv om bilder ofte forklarer mye, er det er alltid annerledes å se prosjektene som søker og vinner Inspirasjonsprisen med egne øyne.

Premieseremoni

Vi tok med marsipankake og premiesjekken på 50.000 kroner og møtte 3. generasjoner med imponerende damer som har gjort en like imponerende innsats med å rive og bygge opp igjen familiehytta.

Den nye hytta er tegnet av tredje generasjon Martinsen, arkitekten Siri Lykke Kolstad, med sterke innspill fra søster, mor Nina og bestemor, Doris.

Selv for en arkitekt er det stas å få en gravert plakett som bevis på at man har fått til noe helt spesielt.

Gran og furu

På hytta er det brukt har brukt vanlige, norske materialer som gran og furu både inne og ute. Uteplassene er bygget i impregnerte terrassebord.

Juryen ble ekstra imponert over panelet innvendig, der de har valgt å lage overganger mellom tak og vegg uten lister og med perfekt presisjon.Med dør ut til en veranda på hver side, og store vinduer ut mot Viksjord er lysforholdene og følelsen av å være i naturen fantastisk.

Panelprofilen Glattpanel med hvitlasering passer utrykket og den avstemte fargepaletten. Panelet bestilte de ferdig behandlet gjennom Carlsen Fritzøe Sandefjord.

Den lyse gangen med kryssfiner i furu (som de selv har satt inn med Osmo hvitpigmentert hardvoksolje ) både deler og binder hytta sammen på en smart og inspirerende måte. Også her er det en dør i begge ender og lyset slippes inn både fra tak og vegger. På den ene siden går døren inn til stue og kjøkken allrommet, mens på den andre siden er tre små soverom, et lite badet og attpåtil en hems.

Blant trær og fugler

Mellom furuene er det flott utsikt over Viksfjord. Nina Martinsen forteller oss at de har fått mange forslag om å hugge trærne som stjeler noe av sjøutsikten. Men gamle, som nye hytteeiere setter pris på å leve blant fuglene og alle de flotte trærne. De vet godt at sjøen er noen titalls meter unna.

Kledningen er  av typen Dobbelfals tett (som er den utvendige varianten av det innvendige panelet).
Utenfor hytta er det laget små terrengtilpassede plattinger til sitteplasser.

Nina Martinsen er stolt og glad over at hun og døtrene har greid å bygge ny hytte på tomta til den gamle.

Vinnerhytta ved Viksjord får god plass i Hyttemagasinet i deres oktobernummer.


Vil du se bilder av vakre hytter og hjem i TRE kan du følge oss på @bergeneholm på Instagram!

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00