8# Lekker list- og kvistfri fjellhytte

1 Kommentar

Hytteprisfinalist nr. 8
Martha og Jarl Sindland


Denne flotte hytta ligger på Åseral i Vest-Agder.

Martha og Jarl hadde sett noen prosjekter tegnet av arkitektkontoret Novo i Kristiansand som de likte godt, og de tok kontakt. De hadde samlet bilder av andre hytter som de likte og tok disse med som inspirasjon i møte.


Stor, åpen løsning

Familien ønsket en hytte med stor plass rundt langbordet på kjøkkenet. Soverom kunne gjerne være små, men ha mange sengeplasser.

De ønsket en hytte i tre, med lyst heltre på vegger og tak.

I utgangspunktet liker Martha og Jarl veldig godt helt ubehandlet furu når den er ny, men de har selv opplevd både hjemme og på den forrige hytta hvor fort ubehandlet furu gulner når den utsettes for lys.

De synes også utrykket med heltre eikepanel er flott, men eik er svært kostbart – og dessuten synes de at furu passer bedre på ei fjell­hytte. Etter å ha søkt rundt litt, anbefalte snekkeren at de burde velge kvistfri og ferdig beiset furupanel. Det er familien i ettertid svært glad for.

De lyse, eksklusive panelet gir hytta en rolig og behagelig ramme.

Panelet er en spesialbestilling fra Bergene Holm Interiør. Den kvistfrie sløydpanelet ble høvlet i profilen Glattpanel og behandlet med hvitlasering.

De fant ut at de ønsket et moderne uttrykk uten lister rundt vinduer og dører. Gulvlisten i eik er i profilen Moderne og følger gulvet. Familien presenterte sine ideer om interiøret for arki­tekten. Han var enig, men presiserte at en slik løsning forutsetter at snekkerar­beidet blir utført på en svært nøyaktig måte.


Snekker lot panelet gå inn mot foringene og arbeidet er gjort med stor presisjon. Resultatet er blitt en hytte som fremstår som et moderne hytteeventyr.

Treverk blir sjeldent vakrere enn på kvistfritt panel kombinert med presist og godt håndverk.


Fagjuryens kommentarer til prosjektet:

Flere i juryen hadde satt stjerner ved dette prosjektet før jurymøte.

Hytta er veldig tidstypisk med store vinduer, høyt under taket i allrommet og lite takutstikk. Bruken av kvistfri, lasert panel, gir hytta særlig eksklusive kvaliteter. Denne hytta viser frem treverk på sitt aller flotteste.
Kvistfri sløyd materiale er et ettertraktet råstoff og det er aller finest når det blir behandlet slik som dette.

Også i denne hytta er det utøvd flott håndverk som vises i flere krevende overganger i tak og vegg. «Her er det ikke brukt lister for å skjule dårlig arbeid».
Vindusforinger og sittebenk i samme utførelse som vegg gir sømløse overganger.

Store vinduer gir også mer krevende solskjerming.
En moderne hytte hvor naturen utenfor blir en del av hytta, men hvor også de store vindusflatene gir mindre lunhet og behov for en form for skjerming.
Det store allrommet fremstår luftig, men kan med den tydelige kontrasten mellom sort og det lyse treverket fremstå litt kaldt. Men, på denne hytta får du virkelig naturen “rett inn.”


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 

Vi deler ut Hytteprisen i samarbeid med Hyttemagasinet og vinneren får 50.000 kroner, plakett og reportasje i Hyttemagasinet.


Vi viser også finalistene på stand nr 22 på Hyttemessen.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger 30.april. 


VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer og kommenterer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien og en perfekt hyttesekk til en verdi av 600 kroner. Vinnere offentliggjøres uken etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider og 
på vår Instagramkonto kan du også delta i konkurranser denne spennende uken.


Angående avstemningen:

– Avstemningen løper frem til mandag 29.april.

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Vinner av Hytteprisen 2018 – Hyttebloggen -

[…] 6# Funksjonell og koselig renovert hytte 7# Panel gir hyttefølelsen – også ved sjøen 8# Lekker list- og kvistfri fjellhytte 9# Skogshytte med bibliotek og spennende naboer 10#Naturen gav retningen for den moderne hytta […]

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00