HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Kledning, panel & listverk

Kledning på hytta

Den gamle hytta hadde en stående rektangulær kledning beiset brunsort.

Kledning på hytta

Hyttas enkle stil kler best en enkel kledning uten for mye profiler og stæsj. Rektangulær kledning ble derfor valgt igjen, men denne gangen en bredere og tykkere dimensjon, 29 x 148 mm. Kledningen er i gran og har småriller på sidene for bedre heft. Med stående kledning virker hytta høyere, noe som var viktig på den gamle delen.

Bilde 1

Beisede farger kan være litt vanskelig. Fargekartene gir som regel ikke helt det samme inntrykket som på et ferskt kledningsbord. Og en liten oppstrøksprøve blir helt annerledes enn en helg vegg. Naturen rundt og lysforhold påvirker også inntrykket av fargen. Uansett, etter litt testing så stod valget mellom Skigardsgrå 659 og Jernvitrol 9061. Valget falt på Skigardsgrå med tanke på at dersom ikke resultatet ble helt som ønsket, er fargen lys nok til at den senere kan beises i en mørkere nyanse.

Grunnet kledning

Kledningen er levert av Bergene Holm AS og fargekoden ble oppgitt ved forespørsel. Kledningen ble ferdig grunnet og vi kunne dermed med god samvittighet vente en sesong på å få beiset neste strøk. Bildet over viser kledningen slik den ser ut med grunning. Fargegjengivelsen er ikke helt korrekt på dette bildet, men den ble temmelig lik fargen i fargekartet :-)

Vinduer

NB! Da vår superflinke snekker Jonas fra Fjellerud Bygg AS i Rjukan var ferdig med å sette opp kledningen, uttalte han; «denne kledningen er skuddsikker».

 • kl20
 • kl19
 • kl18
 • kl5
 • kl6
 • kl1
 • kl2
 • kl3
 • kl4
 • kl14
 • kl10
 • kl12
 • kl15
 • kl16
 • kl13
 • kl9
 • kl11
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.