HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Kledning, panel & listverk, Listverk

Listverk på hytta

Vindusbelistning til hytta | Inne

Listverk er moro! Det gjør så mye med både vinduet, døren og rommet for øvrig. Det er finest å velge en listverkserie, det vil si karmlist, fotlist og taklist med samme profil, for å skape et helhetlig inntrykk av rommet. Vi valgte serien Barokk, som finnes både som industrimalt malt hvit og industribeiset Setergrå fra Bergene Holm AS. Den kommer i to bredder og vi valgte den bredeste, 15×95.

Hvite vinduer er som regel penest med hvite lister, derfor ble det hvite Barokklister rundt alle vinduene innvendig. Hvite lister mot beiset panel er i grunnen «bare lekkert». Når listene kommer malt fra fabrikk, har de en enestående «finish». Ved å feste listen med smale maskinpistoldykkert, synes vi ikke det er nødvendig å sparkle etterpå (se bildet nedenfor).

Karmlist

Innerdørene i heltre fra Norsk Dør, som er malt i S 5000N fikk listverk i Barokk malt i samme farge for å ramme inn dørene. For å få til fine overganger mellom gulv- og dørkarm er fotklosser supert. Disse fikk vi fra ScanTre i Larvik og ble beiset manuelt i Setergrå en søndagskveld.

Ummastøyl hadde opprinnelige særpregede lister med utskjæringer både rundt dører og vinduer. De ble selvsagt tatt vare på og målet var å få brukt dem på dem rundt de nye innerdørene**.

** Vi har prøvd å få tak i tilsvarende lister, men har dessverre ikke lykkes med å finne noen produsenter.

Karmlist

Barokk karmlist 15 x 95 mm gir rom for kreative løsninger da den har et bredt midtparti. Dermed kunne de gamle listene monteres på denne og få et forsiktig strøk med samme oljemaling i S5000N. På den måten ser det ut som en spesielt kraftig list. Fordi dørene i den gamle hytta var lavere, måtte fotklossene lages tilsvarende høyere.

Fotlist med kloss

Dersom man ønsker et tilsvarende kraftig listverk, går det fint å bruke for eksempel en profilert brannmurslist 15 x 45 mm og feste på Barokklisten.

Ellers ble det benyttet Barokklister farbrikkbeiset i Setergrå både mot gulv 14 x 95 mm og tak 16 x 70 mm.

Hytter gjennomgår ofte store temperaturforskjeller så i stedet fro å ergre seg over at listene gliper, er hjørneklosser både pent og praktisk. Disse er fra Stiltre / ScanTre og ble beiset i en fei. Det er ufattelig mye raskere å beise på forhånd, enn etter at det er satt opp. Da må man passe på at det ikke kommer beis på panel og listverk, for det blir raskt fargeforskjell – for den pirkete…

 

Vindusbelistning til hytta |Ute

Her er det også mye å velge i. Når det gjelder utvendig belistning av vinduer, må man ta hensyn til hvordan kledningen går opp, slik at lister og kledning ikke kræsjer. Etter mange søk, ikke minst på bildegalleriet på Google, ble det satt opp en klassisk vindusbelistning.

Belistning ute

 

 

 • list1
 • list19
 • list16
 • list15
 • list23
 • list20
 • list9
 • list2
 • list12
 • list14
 • list3
 • list5
 • list10
 • list11
 • list13
 • list24
 • list18
 • list21
 • list22
 • list25
 • list4
 • list8
 • list7
 • list6
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.