HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Interiørdetaljer

Belysning

Å finne passende lamper til hytter er ofte ikke lett. Mange eldre hytter har klassiske smijernslamper og lampetter med rød- og grønnrutene skjermer. Disse passer ikke alltid like godt inn i dagens hyttetrender fargepaletter. Vi vurderte å skifte skjerm, men da det meste av hytta fikk skjult anlegg ble kostnaden ved å ta vare på de gamle lampene for stor.

Det beste stedet å finne lamper til hytta er kanskje finn.no. Der er det til en hver tid flere tusen lamper å velge blant, til gode priser. Der dukker det opp lamper som ikke lenger finnes i butikk, men som kan passe supert både på hytta og hjemme. Vi fikk nesten lampedilla de ukene vi var på lampejakt på finn.no. Det kan være smart å spesifisere et autosøk. Da får man melding når ønsket type lampe/r blir lagt ut.

Vegglamper i råaluminium

Vegglamper kommer i mange varianter, men ikke alle egner seg til skjult strømopplegg. Disse er fra Stabbursbua på Skinmo Gård ved Larvik.

Vegglampe

Stabbursbua har et herlig utvalg av lamper og skjermer både på nett og i butikken. Disse er i «råaluminium» og gir et rustikt preg. Skjermene matcher gardinene og gir god helhet. Med dimmefunksjon gir lampene både godt leselys og perfekt stemningslys.

Generelt gir dimmere god fleksibilitet i lyssettingen, slik at man både får arbeidslys og stemningslys.

I entreen var det behov for en taklampe. Vi forsøkte å finne en fin plafond for å hindre at lampen tok for mye av plassen og høyden i rommet. Plafonder i hyttestil er det ikke mye av, så vi vurderte å sette opp en utendørslampe/plafond i smijernutførelse. Heldigvis kom vi over en kul og litt annerledes lampe på H &C med assosiasjoner til de gamle fjøslyktene. Den tåler også å bli dultet litt i når ski og staver skal inn og ut av boden.

Spotter

Spotter på en hytte er kanskje ikke det fineste, men som arbeidslys på kjøkken og bad, egner det seg godt. Her er det valgt spotter som går ton-i-ton med den Setergrå panelen i taket.

Spotter

Messing ble smijern

Kjøkkenet har dobbel takhøyde og både tåler og krever lamper med litt størrelse. Siden hytta har beholdt smijernsdetaljer fra den gamle hytta, var ønsket to store takhengte smijernslamper. Det viste seg å ikke være så lett å oppdrive til en grei pris, så da autosøket på finn.no kunne melde om to gigantiske messinglysekroner til 1500 kroner, ble kreativiteten satt i sving. En lokal billakkerer ble kontaktet og de «rubbet/pusset» lampene og lakkerte dem med en «smijernsaktig» billakk (Renault, sort matt). Resultatet ble supert. Lampene ser faktisk ut som tunge smijernslamper og har fått det hyttepreget som var ønsket.

Lakkert lampe

Bling-bling til soverommet

Til soverommene synes vi det passet det godt med litt krystall som en herlig kontrast til den røffe panelen. Igjen kom det det mail fra autosøk på finn.no og vips så fikk begge soverommene lekre krystallkroner for under tusenlappen.

Lysekrone

Til hovedsoverommet ble det også valgt en lysekrone med krystallprismer. Denne er i en antikkhvit utførelse som harmonerer godt med hvite lister og hvite lingardiner. Lampen fant vi på Sofies Villas nettbutikk, men ble hentet i butikken på Nøtterøy. Og da vi var der kom vi også over det perfekte speilet til badet!

Lampe med krystaller

Utelamper

Utvendig har vi valgt lampene Stockholm fra Norlys. De er både trendy og tradisjonelle i sin utforming og gir godt spredningslys i vintermørke. Ellers er vi tilhengere av å ikke ha for mye utelys på fjellhytter. Det er noe magisk med helt mørke stjerneklare kvelder og netter i fjellet.

 

 • lampe10
 • lampe9
 • lampe14
 • lampe17
 • lampe12
 • lampe3
 • lampe6
 • lampe8
 • lampe13
 • lampe15
 • lampe16
 • lampe5
 • lampe7
 • lampe2
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

14 kommentarer

 • Marie Anisdahl ved

  Hei!

  Morsom artikkel. Det kunne vært fint med Fabbian Beluga spotter hvis dere først skulle ha noen?

  (Jeg har ingen forbindelse med Fabbian, bare så det er sagt:))

  Svar

 • Kristine ved

  Hei! Hva heter fargen på baderoms veggen?

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Den heter Setergrå:) /Hege

   Svar

 • Svanhild ved

  Såg en fin fjøslampe i stål på bloggen! Hvilken forhandler? Hjelp meg å finne den? Mvh Svanhild

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Hvis du mener vegglampen i stål i dette innlegget så er den fra Stabbursbua (www.stabbursbua.no) , men jeg tror kanskje du tenker på en annen lampe? Hvis du kommenterer i det aktuelle innlegget eller sender oss en link så kan vi se hvilken lampe fra hvilken hytte du mener og kontakte eieren:) Vi har mest oversikt over vegger, tak og listverket som er benyttet, men ofte finner vi ut av det. /Hege

   Svar

 • Svanhild ved

  Såg en fjøslampe i stål! Hvilken forhandler og hvor kan jeg få kjøpt den? Mvh Svanhild

  Svar

 • Elin Ardal Hanssen ved

  Hvor får jeg kjøpt taklampen/fjøslampen som ligger på bloggen? Glass og stål

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Kan du sende oss bilde av lampen så er det lettere å hjelpe:) Ellers har vi dessverre ikke oversikt over forhandlere av mange av produktene, men vi forsøker alltid å hjelpe. Mvh Hege

   Svar

 • Elin Ardal Hanssen ved

  Hei. Hvilken mailadresse sende jeg bildet til? Mvh Elin

  Svar

 • Elin Ardal Hanssen ved

  Hei. Jeg har sends dere bilde av lampen. Fisk dere den .?

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Nei, jeg har ikke fått det. Du kan også bare legge en link eller send til meg på hvm@bergeneholm.no. Hilsen Hege

   Svar

 • Wenche Felt-Eie ved

  Hei :) Vegglampen i råaluminium fra Stabburshuset var kjempefin :) Jeg jakter vegglamper til fjellhytte – har dere noen tips hvor jeg kan lete? Var ikke mange lamper igjen hos Stabburshuset dessverre.

  Håper på et par gode tips – nettbutikker!

  Mvh Wenche

  Svar

 • Wenche Felt-Eie ved

  Mente selvfølgelig Stabbursbua :)

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.