HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Vinduer, dører & gulv

Vinduer

Vinduer er et eget fag og det er overraskende mange valg å ta stilling til. Etter å ha sett på flere vindusprodusenters utstillinger i byggevarehandelen, falt valget til denne hytta på vinduer i heltre fra Røros.

Vinduene har ekte gjennomgående sprosser i tre og har en pen profil på rammen innvendig. Vi valgte tradisjonelle hasper og hengsler med pynteknapp, for å få et ytterligere tradisjonelt preg på vinduene.

Vinduer

Det er stor forskjell på å se bilder av vinduene i en katalog og faktisk se og ta på dem i en byggevarehandel! Det siste anbefales.

Hytter har tradisjonelt vinduer med mange og små ruter. For å få mer lys inn i hytta valgte vi å sette inn så store vinduer som mulig i ny del. I den gamle delen ble de fleste vindusstørrelser beholdt, bortsett fra i stuen – som fikk to litt større vinduer. Antall ruter ble valgt både ut fra behov for lys inn i aktuelt rom og harmoni med øvrige vindu.

Erfaringen er at det er smart å bruke litt tid på vinduer.

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.