HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Kjøkken & bad til hytta

Bad

Det finnes så mye flott både fra lokale snekkere som tilbyr skreddersøm og fra norske baderomsprodusenter. Det var veldig nære at Herregård fra Talgø ble valgt. Et flott baderomsmøbel i heltre i antikksort utførelse. Men som nevnt under Belysning, dukket det opp et speil fra Sofies Villa som vi bare «måtte ha», så da måtte en annen løsning finnes.

Drivved.no lager mye lekkert, også til bad, og de har alltid kule vasker med i sine badreomsløsninger. En vask i elvestein kom raskt på ønskelisten og på nettsiden Absolonia fant vi «Barney». Artig at hver servant er unik og med egne navn. Absolonia er en effektiv nettbutikk, men det er alltid hyggelig med en tur til Risør, selv på vinteren.

Vask på badet

Også her fikk frontene gamle smijernsbeslag, og vips så ble hyttebadet komplett!

Skap til varmtvannsbereder og hvitevarer

Plassering av varmtvannsbereder er ikke alltid lett, særlig når størrelsen er lik den man har hjemme og den helst skal skjules. For å utnytte plass og ikke minst temperaturen som likevel må være på badet, ble det bygget et enkelt skap hvor både varmtvannsbereder, vaskemaskin og tørketrommel har fått plass.

Skap på badet

Rør-i-rør systemet og stoppekran er også plassert i skapet som har fått dører i samme panel som på veggen. På toppen ble det plass til en hylle for oppbevaring av håndklær.

Prikken over i’en er stabelhengslene i smijern. Disse heter Lilje og er kjøpt på Smijernsbua.no.

Smijernsbeslag

Flis på hytta

Det er utrolig mye flis på markedet! Det er både forvirrende og kjekt. Forvirrende fordi det kan være vanskelig å velge, kjekt fordi man kan få tak i alle størrelser, farger og kvaliteter.

Siden hytteeieren er glad i å planlegge alt på millimeterpapir, gir det mulighet for å velge flis som går opp rommets størrelse. Da blir kutting unødvendig. Eller man kan bygge for eksempel dusjrommet i en størrelse som er tilpasset flisen. Da må det selvsagt tas høyde for fugespalten.

Denne vakre flisen ble kjøpt på MegaFlis. Den heter Trust Silver og er hele 45x90cm!!! Mosaikkflisen som er brukt på gulvet er 5x5cm. Ved å bruke disse litt om hverandre i dusjnisjen, ble behovet for kutting minimalt. Flisene går ton-i-ton med panelen og gir særlig dusjnisjen en lun og deilig «spafølelse».

Fliser på badet

Det ble to store flis til overs, disse ble tatt med tilbake til butikken som var behjelpelige med å skjære ut hull til vask og blandebatteri. Dermed fikk vi en slitesterk og matchende benkeplate, dog med litt skarpe hjørner.

 • bad12
 • bad1
 • bad3
 • bad2
 • bad4
 • bad11
 • bad7
 • bad8
 • bad5
 • bad6
 • bad9
 • bad10
 • bad13
 • bad14
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

3 kommentarer

 • Hegemor ved

  Hei Line:)
  Det er det nydeligste hyttebadet jeg har sett:) Utrolig fint! Vi er såååå i drømme-/planleggingsfasen til en hytte på fjellet, og jeg lurer veldig på hvilken fargekode døra har?
  Hilsen Hege

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Hei Hege! Så gøy at Hyttebloggen er til inspirasjon! Døra har fargekode 5000-N. Denne fargen går igjen i hele hytta. Lykke til med planlegging av ny hytte :) /Line

   Svar

 • Elin ved

  Hei. Vi skal pusse opp badet. Må man ha noe over panelen etter man har beiset den?? Voks etc….?

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.