Hvilken stil passer deg?

0 Kommentar

Lyst og luftig eller lunt og koselig? Varme eller kalde farger? Stramme linjer eller dekorative detaljer? Myke, store møbler eller få og nette stoler og bord?
Det er mye å ta hensyn til og kanskje hjelper denne siden deg ta stilling til hvilken hyttestil som passer deg.

Lag ditt eget stemningskart eller la deg inspirere av våre

Vi har lenger ned i innlegget delt 3 collager, eller moodboards som det også kalles, som kan hjelpe deg på vei.

Norsk natur er inspirasjonen for mange hytteeiere

Panelet Trollhvit har hentet inspirasjon fra bjørkeskog og gamle tømmervegger.

Ta med naturen inn!

Vår lengsel etter naturen avspeiler seg tydelig i hvordan vi nordmenn innreder hjemmet og våre fritidsboliger.
Den tidløse og naturlige stilen kan være frodig, romantisk og samtidig rustikk, eller den kan være enkel og minimalistisk hvor treoverflatene er så naturlige som mulig.

Helt naturlig med lasering og beis

Mange liker det lyse, friske og naturlige utseende som ny panel har og ønsker at det skal holde seg slik over tid. Hvitbeiset eller lasert panel kan være det rette for deg.


Det ultimate utseendet er for mange det naturlig vakre.


Ekte og levende vegger og tak

Siden vi nordmenn tilbringer så mye tid innendørs, liker vi å ta med naturen inn i interiøret. Vegger som er beiset, vokset eller lasert og lar den levende trestrukturen synes, skaper en varm og hyggelig atmosfære.
Kolleksjonen Tre Bukkene Bruse er satt sammen for å understreke dette ekte og jordnære uttrykket. I de to første collagene er det paneler fra denne kolleksjonen som spiller “hovedrollen”.


Gråbrunt, lunt og tidløst – slik får du stilen

Med panelet Setergrå kombinert med lasert panel og kanskje også effektpanelet Dusty Silver på badet eller en fondvegg har du en fin ton-i-ton palett til vegger og tak. Beisede lister i Setergrå eller laserte lister i serien Moderne vil ramme flatene diskret inn. Varier gjerne hvordan panelet monteres ( stående og liggende).
Fargen Bomull (0502Y) og varmgrå (4502Y) passer perfekt der du ønsker malte flater. Feks, dører, vinduer og foringer.
Skinn, stein, strå, ull og andre naturlige materialer vil passe perfekt.
Til denne stilen kan mange typer gulv fungere. Fliser i varme gråtoner og hvitpigmentert eikeparkett er sikre valg.

Les mer om kolleksjonen Tre Bukkene Bruse og Setergrå
Se våre listverkserier Moderne og Barokk Setergrå


Stemningsfullt, unikt og spennende – slik får du stilen

Velger du å kombinere effektpanelet Trollhvit og ferdig beiset panel i fargen Steingrå har du en fargepalett som også kler det meste.
Fargene er noe kaldere i uttrykket enn de to andre eksemplene, men denne paletten kan tåle både knallfarger i rødt, rosa og oransje i møbler og pynt, og sammen med blått og sort blir det virkelig lekkert.
Synes du at det blir for mørkt er Steingrå og Trollhvit paneler som fint kombineres med det lyse laserte, men ønsker du å forsterke den litt mørkere stilen blir det ekstra tøft med gråsorte dører og vinduer i feks. 6500 N.
Skifer, betong, lin, ull er materialer vil passe perfekt og gulvvalget er også ganske fritt ettersom panelene har nøytrale farger.
Til denne stilen kan mange typer gulv fungere. Skifer, flis, furugulv eller eikeparkett er alle sikre valg. Husk at det med fordel kan velges et lysere gulv når du har mørke farger på vegger og evt. tak.

Les mer om Trollhvit her
Se Steingrå og våre beisfarger her


Varmt, diskret og fleksibelt – slik får du stilen

Huldrebeige er blitt en favoritt blant våre beisfarger og er like fin på Glatt- eller Låvepanel som på Tømmerpanel eller de brede Skogen eller Østerdalspanel. Huldrebeige har en gyllen, gråbeige farge som vi synes kan kombineres med det meste. Begge hvitfargene som i dag listverk behandles med ( Bomull og Klassisk hvit) kan fungere. Pass bare på å velge en og ikke mikse disse. Både lasert eller malt tak vil gjøre uttrykket lysere, og velger du Huldrebeige på både vegger og tak bør du vurdere beisede lister i samme farge.

Dette er den “varmeste” av de tre collagene og selv effektpanelet Dusty Silver som har et kjølig uttrykk med en varm undertone vil passe fint i kombinasjon med Huldrebeige. Litt den samme tanke kan du ha når du skal velge gulv. Ønsker du det varmere går du mot gyllene farger – ønsker du det kjøligere i uttrykket vil skifer eller gåpigmenterte tre og parkettgulv dempe “varmen”.

Les mer om våre beisfarger her
Les mer om valg av listverk her


 

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00