Tre bukkene Bruse

1 Kommentar

Panelkolleksjonen “TRE bukkene Bruse” er de mest eventyrlige paneler. En vakker, strukturbørstet panelserie i harmoniske farger som vil passe godt inn i de fleste hytter og hjem.

Vi har lange tradisjoner for bruk av tre i norske hjem. Denne referansen tok vi med oss da vi skulle utvikle stemningskolleksjonen  «TRE bukkene Bruse».
Med inspirasjon fra gamle setre og støler er panelene i “TRE bukkene Bruse” spesielt sortert for å få frem det særegne i treets natur. Strukturen i treet hentes frem ved å børste vekk deler av sommerveden før panelene beises.

Nennsomt utvalgt beis påføres og fremhever livet i bordet. Beisen gir treet karakter og personlighet. Trepanelets struktur og naturlige fargespill gir en følelse av å ha vært der bestandig. Akkurat slik som setra i fjellheimen.

Værbitt i skyggen av fjellet

Kolleksjonen kommer i flere lekre toner, inspirert av det kjente folkeeventyret om de Tre bukkene Bruse: Bukkebrun, Setergrå og Bekkeblå. Listverkserien Barokk Setergrå hører også med. For dem som er litt ekstra modige, har vi utviklet en spesiell tofarget effektpanel – den har selvsagt fått navnet Trollhvit.

Kolleksjonen Tre bukkene Bruse


Bukkebrun til hytter med brun, beige og naturlig fargepalett.

Bukkebrun

Vi lot oss inspirere av brunbukken, brunosten og gamle stølsfarger da vi skulle blande brunfargen til “Bukkebrun”. Bukkebrun vil passe inn i de mange hytter som har en brun, beige og naturlig fargepalett. Særlig godt vil den gjøre seg på fjellhytter hvor nyansene vil skape en lun, varm og tidløs atmosfære.

Vi kjenner alle til eventyret om de tre bukkene Bruse som skal til seters å gjøre seg fete. Vi ser dem for oss, fornøyde på vei til sommerbeite på setra. Helt til de møter uro og fare på vei over brua.

Geitebukken er en kjent og kjær skikkelse på den norske landsbygda og i fjellheimen. Som nyttedyr er den nesten uovertruffen, og i eventyret er geitebukken helten.


Bekkeblå til sjøhytter eller svale soverom på fjellhytta

Bekkeblå

Fossefall, blåklokker og elvesteiner gav inspirasjon til fargen Bekkeblå.
Blåklokker og slipte elvesteiner ble derfor brukt som inspirasjonskilder for å få frem riktig nyanse av blå-grå-brun til fargetonen “Bekkeblå”.

Vi elsker den litt kjølige, overlegne blåtonen som hevder seg over den varme gråtonen i bunnen. Det er nettopp dette fargespillet som kommer så godt frem når strukturbørstingen gjøres med riktig dybde.  Vår Bekkeblå panel vil være lekker som en gavlvegg på et soverom, i en maritim stue ved skjærgården og i rom med en grå eller hvit fargepalett.
Vi har selv benyttet Bekkeblå på ett av våre kontorer. Kontrasten mellom en klassisk tapet med hvite og blå toner mot den røffe, men delikate panelveggen ble lekker!

De tre bukkene Bruse måtte krysse fossen og komme seg over brua, og det er i denne delen av det kjære eventyret at Bekkeblå henter sine farger.

Vi forestiller oss høye fjell med smeltesnø og brua over den buldrende fossen som munner ut i en klukkende bekk.


Setergrå passer overalt

Setergrå

Setergrå er inspirert av gamle seterbygninger og gir veggen en deilig og lun følelse.

Rundt om i Norge finner vi mange gamle setre og støyler. Lavmælte, værbitte bygninger som har huset folk og dyr i generasjoner. Små trehus som gjennom vintermånedene står forlatt og hvor naturens medfart gir dem sjel og særpreg. Her har vi funnet inspirasjon til den rette fargetonen til Setergrå. Den gråbrune, værbitte – nærmest sølvaktige patinaen som ubehandlet tre får når sol, regn og vind får gjøre sitt.

Bukkene skulle til seters for å gjøre seg fete. Tripp, trapp, tripp, trapp…”Hvem er det som tramper på min bro?


Stemningsskaper nr. 1; Trollhvit

Trollhvit

Trollhvit har gjennom unik overflatebehandling fått en spennende skyggeeffekt og kontrast.

Med trollet og fossen som utgangspunkt var vi ikke i tvil om at vi måtte få frem et panel med kontraster.
En grovere strukturbørsting og påføring av flere fargenyanser måtte til. Resultatet har blitt en unik og nyskapende panel hvor en kjølig grunntone balanserer perfekt med spennende grå skyggeeffekter.
Panelet Trollhvit vil fremheve mange typer interiør og kan monteres både liggende og stående.
Monterer du den liggende, skaper skyggeeffekten en tredimensjonal virkning og illusjonen om en gammel tømmervegg trer frem. Stående vil Trollhvit minne om veggen på et værbitt fiskenaust eller en bjørkeskog.

Uansett vil en vegg med dette panelet vekke oppmerksomhet. Litt sånn som trollet i eventyret…

Under brua bodde trollet med øyne så store som tinntallerkener, og nese så lang som et riveskaft. Hvem har ikke som barn sett det skumle trollet for seg, skjult i mørket under brua, med den kjølige fossen buldrende rundt seg?

RELATERTE ARTIKLER

1 Kommentar

Per Haral Madtsen -

Trenger Trollhvit panel noen behandling over tid🤔

Reply

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00