HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Hytteprisen 2016

Finalist nr. 2: Godt samspill og en harmonisk fargepalett

Hytteeiere: Christina og Sturla Rooth
Hytte på Haglebu, Sigdal

Paret ønsket seg store vinduer, slik at de fikk natur og lys inn hytta de skulle bygge på Haglebu. Hytta_1000 Som tenkt, så gjordt.
De hentet delvis inspirasjon fra Saltdalshytta utvendig, og en Flexibo-løsning innvendig, og satte dette sammen. De fikk hjelp av Bekkjordet Skog til å sette opp hytta utvendig. UtsiktNår det gjaldt vinduene var de opptatt av at den helgående sprossen skulle være plassert lavt slik at den ikke var i veien for utsikten når de ble sittende i stoler og sofaer. Listverket er fra serien Barokk Moderne , som med sine enkle fot og karmlister, og en noe mer profilert taklist passer fint til denne hytta som kombinerer klassisk og moderne.Stua og inn mot kjokkenetSiden godt utsyn var et hovedmål ønsket de heller ikke å ødelegge dette med lukket rekkverk på den lille terrassen oppe. Stue oppe med utsikt ut og glassrekkverk copyDe satte derfor opp et glassrekkverk og er veldig fornøyd med dette da det også ser veldig bra ut utvendig.

Christina og Sturla Rooth har gjort alt det innvendige arbeidet selv.gang Kjoekken2_1000Spisestue_1000Dette er en gjennomført hytte med ulike panelprofiler og et godt samspill mellom eksteriør og interiør.

De var veldige trygge på at de ønsket hvitmalt tak og brungrå vegger i beiset utseende. De er i ettertid veldig fornøyd med at de valgte tre forskjellige dimensjoner av glattpanel kombinert med liggende tømmerpanel flere steder.

Panelet er fra Vyrk og fargetonen er en mellomting av Setergrå og Bekkeblå.stue og gang med tommervegg

Blir ikke lei av å sitte å kikke rundt på de levende og unike veggene.

Hvitmalt tak til beisede vegger og mange og store vinduer gir hytta gode lysforhold samtidig som den fremstår lun og hyggelig. Spesialbygde løsninger som sitteplass under vinduet, hyller og innbygningsløsning rundt toalett, benk med lagringsplass og seng av panelrester gjør prosjektet personlig og unikt. Benk_1000Benk2_1000I andre etasje har de gått for bruntoner (første etasje er mer grå).

På baderommet har Sturla og Christina kombinert treverk og stein på lekkert vis.Bad_1000Christina vil anbefale alle som benytter panel om å tørre å bruke forskjellige dimensjoner, samt å kombinere liggende og stående panel. Det gir en mye mer spennende løsning, og juryen samtykker med Christinas erfaring og vurdering.Vask_1000

Spennende med kombinasjon av dimensjoner og ulik panelmontering

Hadde de skulle bygge om igjen ville hun også valgt å benytte forskjellige paneldimensjon i taket.

Christina og Sturla har skapt en funksjonell og koselig hytte og har også laget en del spesialløsninger som oppbevaringsrom/benker, sengegavl mm. Soverom De har forsøkt å gjøre en del løsninger så rimelige som mulig og bygget sengene av restepanel. Sengegavl og nattbord er også bygget av materialer de hadde igjen. 

Bruk panelrestene til å lage hyller og møbler!

De kappet av bordbeina på  et gammelt spisebord de hadde arvet. Vips, så hadde de et glimrende sofabord. Smart, inspirerende og miljøvennlig!PeisInspirasjonsprisens fagjury lot seg begeistre av kombinasjonen med flere typer panel, forskjellige bredder og behandlinger på glattpanelet, og kombinasjonen av liggende og stående panel. Ute_1000 Ute2_1000Hytta har har også et flott eksteriør og terrasse i impregnerte terrassebord med mange fine sitteplasser.

STEM FREM ÅRETS VINNER

Uken etter påske kan du stemme på din favoritt til å vinne Hytteprisen 2016. Avstemmingen avsluttes fredag 21. april kl 12.00.

Vinner offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 24.april

VINN PREMIER DU OGSÅ!
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I ukene fremover kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 21. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

6 kommentarer

 • Bergene Holm blogg » Her er finalistene til Hytteprisen ved

  […] FINALIST NR. 2: GODT SAMSPILL OG EN HARMONISK FARGEPALETT Hytteeiere: Christina og Sturla Rooth Hytte på Haglebu, Sigdal […]

  Svar

 • Janina ved

  Bare drømmehytte ????❤️

  Svar

 • Solbjørg K. Christensen ved

  Drømmehytte i takt med naturen :)

  Svar

 • Ingunn engebretsen ved

  Nr 2 Harmonisk helhet, flotte detaljer, spenstige løsninger ?

  Svar

 • vyrk ved

  Så hyggelig att de vinner prisen, men må meddele det er vyrk AS som har beiset all innvendig panel.

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Det fikk vi også vite når vi kom på utdeling – vi skal korrigere:)

   Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.