HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Hytteprisen 2016

Finalist nr.4: Vellykket fasadeendring gav lys og luft

Hytteeier: Hanne Vaadal Snipen med familie
Hytte i Uvdal

Familien Snipen kjøpte en koselig tømmerhytte i Uvdal sommeren 2010. For_inne_1000Den var en typisk laftet hytte, med rødmalte husmorvinduer og en stor overbygget terrasse med rekkverk. Bildet over og under er stua før ombyggingen.For_1000Behovet for en større stue meldte seg ganske snart, og solen kom aldri ordentlig inn i stua på grunn av overbygget på verandaen. Et kjent «problem» for mange hytteeier.For_ute_1000 Den fantastiske utsikten måtte de gå ut for å nyte. De bestemte seg derfor for å bygge inn verandaen.

Fra koselig og tradisjonell til moderne og luftig – og med en panoramautsikt av de sjeldne!

Rekkverk og tidligere yttervegg ble revet og en ny vegg med store glassvinduer ble satt inn.Vindu_1000 Lys_1000Hytta har en fantastisk utsikt over Hardangervidda, og selv om utvidelsen av hytta kun ble 12 kvm er den visuelle opplevelsen ti-ganger’n.

Hytta oppleves som mye større enn den faktiske ombyggingen

Ombyggingen har også gjort hytta lunere, med godt isolerte vinduer, varmekabler under skiferen på gulvet og bedre isolasjon i veggene. Taket måtte isoleres og paneleres.
Det vakre, brede Skogen panelet passer godt sammen med laftet.Utsikt_1000 Takhoyde_1000 Familien ønsket at det skulle være takhøyt, som i hytta for øvrig, og de fikk snekkeren til å skjære ut spor i laftet for å tre inn panelet.

Plattingen utendørs er bygget i impregnert treverk og tilpasset terrenget.Luftig_1000 Amfi_1000Med store dype trinn er det nok av fine sitteplasser og nyte solen og utsikten.
Fasade_1000Uten rekkverk på plattingen er det lettere å måke vinterstid, og ingenting hindrer utsikten.
Fagjuryen mener det er er høy inspirasjonsfaktor da familien har løst en utfordring mange hytteeiere opplever som problematisk: For små vinduer og for lite lys/utsikt.
Denne hytta har gått fra å være koselig og tradisjonell til moderne og luftig og med en panoramautsikt av de sjeldne.

STEM FREM ÅRETS VINNER

Uken etter påske kan du stemme på din favoritt til å vinne Hytteprisen 2016. Avstemmingen avsluttes fredag 21. april kl 12.00.

Vinner offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 24.april

VINN PREMIER DU OGSÅ!
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I ukene fremover kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 21. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

2 kommentarer

  • Marit Breivik Garder ved

    Full uttelling med en enkel løsning.

    Svar

  • Elin O. Wærp ved

    Har sett hytta ved selvsyn og det er spektakulær romfølelse

    Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.