HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Hytteprisen 2017

2# Resultat av god planlegging

Hytteeiere: Arve og Marianne Rollag Erikssen
Hvor ligger hytta: Gautefall


Gautefall er en helt spesiell plass for familien Rollag Erikssen.  SolMed mange barndomsminner fra familiehytte i området ønsket familien med to små barn mer komfort, og de ville gjerne ha tilgang til vei, vann og kloakk.

Det var ikke lett å finne drømmehytta.  De ble glade da de fant en fantastisk tomt på Gamatun – et drøyt steinkast unna familiehytta på Gautefall, og til slutt falt valget på en arkitekttegnet hytte fra Bård Rannekleiv og Hetland Agder.  Hytta forfraDe store svabergene på utsiden ble bevart etter beste evne da de plasserte hytta på tomten.

Materialbruken inne er harmonisk og ton i ton med stående heltrepanel beiset Drivvedgrå.

trappnaturpalett

Glattpanelet i Drivvedgrå fra Bergene Holm og alt listverk ble bestilt ferdigbehandlet i samme farge. Det gir et rolig og helhetlig utrykk.

Med sorte dører og mørkt kjøkken har de lagt vekt på at detaljene også skulle matche og montert stikk og brytere i sort utførelse.bad KjokkenI stuen ligger hyttas kronjuvel, en steinbelagt peis i hyttas fulle høyde.stolAndre etasje, var først ment å være en hems, men siden far i huset er over to meter høy, så mente arkitekt at det var viktig med full takhøyde. Det har de ikke angret på i ettertid.

Når en bygger nytt kan en tilpasse hytta til de som skal bruke den. Ikke legg opp til å stange hodet hvis en ikke må:)

Byggeprosessen gikk knirkefritt. Dyktige snekkere så ikke problemer og bidro til at de fikk til gode løsninger hele veien.Bygge beise Selv om materialene i stor grad var ferdig behandlet er det en stor jobb å bygge hytte og med små barn er det ikke lett å få timene til å strekke til.lekeJo, mer som kunne planlegges av møblering på tegningene, jo bedre løsninger fikk de det elektriske – som plassering av lamper og naturlig lys.Spiseplass Hele familien har vært med på arbeidet.Det blir mye god fyringsved av avkapp!
Utvendig er hytta kledd i stående kledning i profilen Dobbeltfals tett behandlet med MøreRoyal.

RyddeJuryen trekker frem detaljeringen, planleggingen og bevisstheten i materialvalgene på denne hytta. Her er vinduer sorte utvendig og vinduskarmer er også beiset i drivved slik at ton i ton-uttrykket blir helhetlig og rolig. Samtidig gir de hytta et tøft utrykk med det sorte.


ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT? 

28.-mars og i hele påsken kan du stemme på din favoritt til å vinne HytteprisenAvstemmingen avsluttes 04. april kl 12.00.

Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 9.april.


VINN PREMIER DU OGSÅ!

Alle som stemmer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien. Vinner offentliggjøres fredagen etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I påsken kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.


Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.

– Avstemningen løper frem til onsdag 04. april kl 12.00

– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.

Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.

 

4 kommentarer

 • Hege Bø ved

  Flotte materiale valg og mange fine detaljer! Likte kjøkkenet veldig godt!

  Svar

 • Tove Hammer ved

  Trivelig hytte, gode løsninger og ikke minst: flott samspill med naturen.

  Svar

 • Ingvild Flaten ved

  Nydelig plass og flott utført arbeid. Fine farger. ?

  Svar

 • Mona Østhus ved

  Fantastisk beliggenhet. Flotte materialer og fargevalg. God planløsning og en lekker peis.

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.