Terrengtilpasset og moderne

Familien Sollerud Haugen hadde en enkel hytte på Vegglifjell. Den var på snaue 50 m2, bygget på 60-tallet og hadde utedo og brønn. De vurderte oppussing, men endte med et flott terrengtilpasset nybygg. 

Hytta er tegnet av Heggelund og Koxvold AS. Den har en moderne utforming og en spennende fremtoning. Sammen med plassering i terrenget, proporsjonering, høyde, materialer, farge og skala har hytta funnet sin plass på den gamle tomta.

De synlige overflatene består av stående trekledningmed oljebeis i fargen Stølsbrun og glass. Oppløftet foran har liggende kledning, i tillegg til felter under noen vinduer for å bryte opp fasaden. Vindu- og dørprofilene er aluminiumsbelagte i en mørk grå farge og taket er av varmebehandlet furu. Volumet og takformen er to pulttak som ligger mot hverandre.

Interiøret er også i trepanel. Laserte tak, flotte lister og panel fra kolleksjonen TRE bukkene Bruse i fargen Bukkebrun skaper et lunt, men likevel moderne hytteinteriør. 

Familien er spesielt fornøyd med arkitektens romløsninger.

Oppløft et foran som gir mye lys inn på kjøkken, spiseplassen og stuehjørnet.

Hytta ligger godt plassert i terrenget og har flere uteplasser som kan brukes i forhold til vær og vind.
Bente, Øyvind, Solveig (snart 8år) og Signe (snart 5år) har virkelig fått seg en drømmehytte på Vegglifjell. Det er ikke lett å tro at for et par år siden var det denne hytta som sto på den samme tomta.

Det er alltid morsomt å se underveisbilder fra hyttebygging. Vi avslutter med et av våre favoritter: “Den lange ventetiden”
Teltlivet er nå et tilbakelagt kapittel for familien Hagen som nå kan nyte dagene (og nettene) på den flotte hytta.

Er dette din favoritt til å vinne Hytteprisen?
Fra den 22.-28. 02. 2016 kan du stemme på din favoritt her på Hyttebloggen og på byggebloggen vår. Du kan vinne fine premier som abonnement på Hyttemagasinet , beis fra interiørkolleksjonen TRE bukkene Bruse eller effektlakk fra interiørkolleksjonen Diamonds & Pearls hvis du forteller oss at du har stemt på vår facebookside eller siden til Hyttemagasinet.

Klikk HER for å stemme
Hvis ikke linken virker er det fordi du enten er for tidlig eller for sent ute til å stemme:)
Da håper vi du vil stemme neste år eller har du bygget hytte og benyttet TRE som materiale håper vi selvsagt at du søker Hytteprisen!

 

 

Related posts

Vinner av Hytteprisen 2022

Omgjort hytte fra 80-tallet ble årets vinner

12# Spiler og fargevalg gir hytta særpreg

1 Kommentar

HYTTEPRISEN 2015 | Hyttebloggen -
[…] Finalist 9: Øyvind Sollerud Haugen Juryens kommentar: – En gjennomført hytte med alle fasiliteter. Eksteriøret er litt brutalt, men når man ser hvordan spiseplassen får inn lys, så forstår man at familien trives her. […]
Add Comment

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. Les mer