Hytteeier: Ann-Iren Haugen
Hvor ligger hytta: Tuddal
Familien Haugen har på en fin måte klart å få en støl med ei lita hytte og et byggesett laget som svenneprøve sammenkoblet til å bli ei lun og romslig hytte. Slåttestul på Gvålsheia i Tuddal var det stedet Ann-Iren sin bestemor jobbet som budeie og da nabohytta til den opprinnelige stølen kom for salg kjøpte de den 40 kvm hytta fra 1965 .
Hytta var alt for liten til en stor og aktiv familie, så planlegging av utbygging startet raskt etter oppkjøp.
De vurderte mange ulike løsninger.
Ved en tilfeldighet fikk de greie på at dyktige tømrerlærlinger og lærere ved Skogmo vgs hadde tegnet og snekret et byggesett som var deres svenneprøve. Dette kom til salgs for materialkost. Etter loddtrekning ble byggesettet deres.
Med en gammel lavstandardhytte på 40 kvm og et helt nytt byggesett på rundt 70 kvm fikk de arkitekthjelp for å binde dette sammen til en hytte. Arkitekt Arild Sannes i Ario AS fra Porsgrunnhjalp familien Haugen med tegninger for hvordan hyttene kunne bygges sammen.
Effekten av høyde og luft og den litt atypiske vinkelløsningen med opphenget av hems gjør hytta spennende.
De valgte Gunnulf Buen, sønn av kunstneren og folkemusikeren Knut Buen, til å bygge og lede prosjektet og har igjennom prosjektet vist at kreativitet er like viktig i slike prosjekter som i kunsten. Sommerfjøset, der farmoren hadde sine kuer og sauer, var hele tiden utgangspunktet for materialvalg og farger.
Fargene i hytta er hentet fra omgivelsene.
Med ønske om å beholde noe av stølspreget valgte de Bergene Holm sitt panel “Setergrå” fra serien Tre Bukkene Bruse til både tak og vegger.
Familien Haugen er veldig glad de benyttet lokale håndtverkere og valgte materialer som fører hennes farmors historie videre.
De bestemte seg tidlig for at de ønsket et luftig skandinavisk uttrykk, hvor opplevelsen av fantastiske naturen og utsikten rundt hytta ble med inn. Også på badet har de valgt liggende Setergrå panel for å skape den lune hyttefølelsen.
Det viktigste for familien var å finne en lokal tømrer og prosjektleder som kunne Tuddal, som hadde kontakter og som var opptatt av å bruke lokale håndtverkere.Rydding og graving startet straks telen forsvant i april-mai 2016.
Ringmur ble satt og så startet byggeprosessen med først å frakte det store byggesettet opp på fjellet, for så å bli plassert på ringmur.
Effekten av høyde, luft og opphenget av hems gjør hele hytta.
Juryen synes dette prosjektet viser gode holdninger til sted og historie, samt en veldig flott hemsløsning.
ER DENNE HYTTA DIN FAVORITT?
28.-mars og i hele påsken kan du stemme på din favoritt til å vinne Hytteprisen. Avstemmingen avsluttes 04. april kl 12.00.
Vinner kontaktes og offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 9.april.
VINN PREMIER DU OGSÅ!
Alle som stemmer er med i trekningen av kinobilletter til hele familien. Vinner offentliggjøres fredagen etter avstemming er avsluttet.
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner av abonnement og andre premier.
I påsken kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.
Angående avstemningen:
– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til onsdag 04. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.
Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene skal vektes 50/50 med publikumsstemmene og legges sammen med folkets stemmer.
11 Kommentarer