Hagehytte i stil med huset

0 Kommentar

Vi heier på kortreist ferie og siden samtlige av finalistene til Barnas Trepris bygget hytte – synes vi at Hyttebloggen er det riktige stedet å vise frem de fine finalistprosjektene. Hyttedrømmen lever hos både små og store og om hytta ligger i hagen eller i en skog like ved så handler hyttelivet om å finne ro et annet sted enn hjemme.


Finalist til Barnas Trepris
Hyttebygger: Tomasz Przechodzki
Hyttas beliggenhet: I hjørnet av hagen


Med tre barn på 8, 4 og 2 år ville Tomasz skape et godt miljø å oppholde seg og leke i rundt i huset. En naboene har et lite lekehus og foreldrene så at lekehuset var veldig populært blant barna.

Første ide var å kjøpe et lekehus som byggesett på Maxbo, men etter å ha sjekket kvaliteten i utstillingen i butikken endret de mening. Lekehusene var veldig enkle, i dårlig kvalitet, og de var bekymret for at de ikke ville passe til utseendet på hovedhuset som er et nytt hus med mørkbrun kledning.
Uten snekkererfaring bestemte Tomasz seg for å bygge et solid, moderne lekehus selv.

Han tenkte først å holde det helt enkelt, men når han hadde startet prosjektet begynte ideen å utvikle seg. Han bestemte seg for å installere skikkelig dør og vinduer.

Når det ble så bra var det greit å sørge for isolasjon, og fullføre huset innvendig med spiler, kryssfiner og vinylgulv.

Lekehuset samsvarer med utseendet på hovedhuset.

Det opprinnelige prosjektet var planlagt å ta rundt 2 måneder, men slik det til slutt ble tok det nesten et år å fullføre. Tomasz er veldig fornøyd med sluttresultatet. Lekehuset samsvarer med utseendet på hovedhuset.

Musebånd, vindtetting og terrassebord. Her er bygges det solid! Det er mulig å overnatte der på vinteren og når barna blir store og ikke lenger bruker lekehuset, vil det bli et perfekt hobbyrom!

Fagjuryen synes det er et fint at Tomasz har valgt å tenke langsiktig og bygge en solid hytte i hagen. Med den kvaliteten vil huset uten tvil kunne fungere godt også etter at barna har vokst fra hagelek. Leder i byggmesterforbundet synes også at dette ser bra ut, men både han og juryens arkitekt er noe bekymret for drenering siden huset ligger helt tett på muren ved en skråning og ganske sikkert vil får større vannmasser ved snøsmelting. En så flott og solid hagehytte bør vare lenge og selv med impregnerte og royalbehandlede produkter vil tre måtte ha muligheten til å tørke opp.

 

RELATERTE ARTIKLER

Legg inn kommentar

* Jeg ønsker å kommentere og godkjenner at denne websiden lagrer mine kommentardata.

På denne bloggen benytter vi cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Vi håper det er ok for deg. OK Les mer