HYTTEBLOGGEN
MED FOKUS PÅ TIDLØSE MATERIALVALG
OG STEMNINGSSKAPENDE INTERIØR

Hytteprisen 2016

Finalist nr. 1: Imponerende resultat av enorm arbeidsinnsats

Hytteeiere: Cathrine og Thomas Guldvik
Hytte i Bangdalen, Namsos

Materialer_1000I 2000 plukket Thomas Guldvik ned et fjøs fra 1865 som sto på Vestgården på Salsnes.Fjoset opprinnelig_1000
Etter at det først fikk fungere som et anneks ved familiens hus ble tømmerkassa igjen plukket fra hverandre og lagret til de fant drømmetomta ved Solumsvatnet.  Vinter_1000Etter en lag prosess med masse søknadspapirer og skifte av tomter pga avslag, kunne de sette spaden i jorda våren 2014. De kunne godt ha tenkt seg hytta nærmere vannet, men for å få godkjent byggesøknaden måtte det være 50 meter i luftlinje fra hytta til vannet. Fordelen med den tomta de nå har er at det er meget gode solforhold og en nydelig utsikt over vannet.

Sommeren 2014 ble det gamle fjøset laftet opp på tomta.

Tålmodighet har nok vært det viktigste verktøyet i denne prosessen.

Hytta var litt skjev og skakk, og å få ting helt i vater kunne de bare glemme.

Lange dager og mange tusen arbeidstimer har det blitt, men de har hatt mange flotte døgn på hytta i prosessen mot ferdig hytte.

Vinteren 2013 begynte Thomas og familiens eldste sønn å hogge tømmer. Bygge_500En god del av det gamle tømmeret på fjøset måtte byttes ut før det kunne brukes som hytte. De barket, hogde til tømmeret så stokkene ble like brede. Alt ble gjort med håndmakt; saging, boring og brukt av øks. Tømmerstokkene ble dratt opp til tomta ved hjelp av et intrikat tausystem!Endelig tak _500Familien ville gjøre ting på gamlemåten og benytte gamle arbeidsmetoder og gammelt verktøy. Det er lite nymotens verktøy som har vært innom byggeprosessen – med unntak av noen sager som har vært kjørt via aggregat.
Mange har ristet på hodet av arbeidet og tiden som er brukt på å sette opp hytta. Alt barres opp til hytta_1000Det er nok ekstra deilig at de i dag kan vise frem det flotte resultatet.

De ønsket seg en god, gammeldags hytte – ikke et feriehus.

Hytta består i dag av den gamle tømmerkassen og en ny del i vanlig reisverk, pluss en separat utedo. Juryen lot seg både imponere og fascinere av den møysommelige jobben som ligger bak dette prosjektet.wcTilbygget (nydelen) ble satt opp i 2015.  Familien har sansen for gjenbruk og lite på denne hytta er kjøpt nytt. Kledningen av malmfuru er ny og for å fremskynde gråningsprosessen i trevirket har de behandlet den med jernvitrol.

Inne i hytta har de benyttet gjenbrukte materialer og mye gamle ting.

De liker det grå, værbitte uttrykket og plukket ned kledningsbord fra et gammelt fjøs, og materialene kler nå en hel vegg i stua.Allrom VeggEllers er det montert faspanel i ulike bredder. Alt er beiset med Tyrilin Interiørbeis i fargen Lys Varde.

Mer personlig kjøkken skal man lete lenge etter!

Kjøkkeninnredningen er det sønnen Even (på 19 år!) som har tegnet og bygget. Den er laget av materialer (bordkledning) fra et annet gammelt fjøs som ble revet for noen år siden.Krok_1000 Kjoekken1 DetaljerThomas har også høvlet til alt listverk til hytta selv. Hjoernekloss Cathrine har beiset veldig mange løpemeter panel. Tømmerveggene i gamle-delen er beiset med Tyrilin Interiørbeis i fargen Kongle.Beis_500 Alt panel beises _1000Hittil har det for det meste vært forbundet med hardt arbeid å være på hytta. Men med det resultatet de har skapt kan de glede seg til mye hyttekos i årene fremover.
I dette hytteprosjektet er det så mange detaljer, unike løsninger og historier rundt materialene og gjenstandene som familien har benyttet at vi anbefaler å lese mer på bloggen deres: http://hyttapahaugen.blogspot.no/Hytta Krok2_1000 Sofakrok_1000

STEM FREM ÅRETS VINNER

Uken etter påske kan du stemme på din favoritt til å vinne Hytteprisen 2016. Avstemmingen avsluttes fredag 21. april kl 12.00.

Vinner offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 24.april

VINN PREMIER DU OGSÅ!
På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I ukene fremover kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 21. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

19 kommentarer

 • Jon Ove Haugerøy ved

  Hekt fantastisk hytte. Må berømme alt arbeid som er lagt ned

  Svar

 • Margaret Hestø ved

  En utrolig fin hytte som fortjener og vinne!

  Svar

 • Bergene Holm blogg » Her er finalistene til Hytteprisen ved

  […] FINALIST NR. 1: IMPONERENDE RESULTAT AV ENORM ARBEIDSINNSATSHytteeiere: Cathrine og Thomas Guldvik Hytte i Bangdalen, Namsos […]

  Svar

 • Rune Ingebrigtsen ved

  Fantastisk flott hytte, berømmer arbeidet som er lagt ned, både med hytta og bloggen. Dere har fortjent å vinne ?

  Svar

 • Hild Sissel K. Vannebo ved

  Imponerende resultat sv en enorm og kreativ arbeidsinnsats av hele familien.

  Svar

 • Janne ved

  Fantastisk hytte bygget med hjertet ,stå på innsats og fingerferdigheter.

  Svar

 • Knut Åge Risberg ved

  Familieprosjekt som virkelig fortjener å vinne! Kjempefint!

  Svar

 • Mona vikan ved

  Utrolig innsats som har gitt fantastisk resultat. Imponert! Fortjener helt klart å vinne!

  Svar

 • Mari Romstad Ryan ved

  Helt fantastisk byggverk og utførelse med sjel i. Soleklart fortjent å vinne Hytteprisen 2016.

  Svar

 • Hege Sørlie ved

  Fantastisk flott resultat etter enorm arbeidsinnsats. Kreative løsninger og gjenbruk har skapt en unik hytte med flotte detaljer, der også mye egenprodusert interiør gir et eget personlig og nydelig uttrykk.

  Svar

 • Ingebjørg Fyrileiv ved

  Fantastisk fin hytte og utrolig godt jobbet av en hel familie! Alle timer lagt ned, sammen med resultatet, gjør at dette er min desidert største favoritt til å vinne hytteprisen! Snakk om kreativ bruk av treverk!! Lykke til! Min stemme går til nr. 1 ?

  Svar

 • Ruth Vendil ved

  Imponerende arbeid av alle mann(og dame!)!???

  Svar

 • Eva M Ramsvik ved

  Jeg er veldig veldig imponert!!! For en fantastisk flott hytte med særpreg og personlighet! Håper Thomas og Cathrine vinner, DET har de fortjent!

  Svar

 • Karin Kristensen ved

  Dette har blitt en super hytte som det er lagt ned ufattelig mye arbeide i.Håper Thomas og Catrine vinner,det har dere fortjent og at dere får mange fine år på den fine plassen på haugen.

  Svar

 • Tine Nermark Johnsen ved

  Helt fantastisk! Min stemme går til hytte nr. 1!

  Svar

 • Elin Synnøve Båfjord ved

  Suerfin og koselig hytte 😀

  Svar

 • Terje landsem ved

  Uten tvil den flotteste hytta jeg har vært og sett. Masse gjenbruk av materialer, handhøvlet profilerte lister ved gulv og tak. Helt enestående. En helt fortjent vinner !

  Svar

 • Stig Reppen ved

  Kjempe flott hytte med masse sjel i og personlighet. Utrolig flott utført jobb og bra håndarbeid som e lagt inn i hytta.
  Håpe dåkk vinn Thomas og Cathrine

  Svar

 • Turid F. Sund ved

  Flott hytte og ståpåvilje hos byggerne :-)

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.